Κορονοϊός: 42χρονος με μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο της Pfizer – Ερευνώνται άλλα 25 περιστατικά



Μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών φώτισε τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που μελετώνται ως πιθανές παρενέργειες των mRNA εμβολίων κατά του κορονοϊού, δηλαδή της Pfizer και της Moderna.

Για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, μετά το εμβόλιο της Pfizer υπάρχουν αναφορές και στη χώρα μας. Πρόκειται για 25-27 περιστατικά, τα οποία όμως δεν έχουν όλα σαφώς συσχετισθεί.

Όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, το σοβαρότερο από τα 25 ύποπτα περιστατικά αφορά σε μια νεαρή γυναίκα από την Πάτρα, όπου καταγράφηκε ένα ακόμη ύποπτο περιστατικό μυοκαρδίτιδας σε έναν νεαρό άντρα. Το περιστατικό όπως εξηγεί στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ο θεράπων γιατρός ήταν ήπιο.

«Υπήρξε μια υποψία πριν από μερικούς μήνες για κάποιο τέτοιο περιστατικό αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ευθύνεται το εμβόλιο. Πάντως πρόκειται για πολύ ελαφριά μυοκαρδίτιδα, η οποία είχε πολύ καλή κλινική εξέλιξη», είπε ο Περικλής Νταβλούρος, Διευθυντής καρδιολογικής κλινικής Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.

Ένα ακόμη περιστατικό ήπιας μυοκαρδίτιδας που ελέγχεται εντοπίστηκε προ μηνών στο Ωνάσειο σε μια γυναίκα από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, η υγεία της έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου αποτελεί την πρώτη περίπτωση περικαρδίτιδας έπειτα από εμβολιασμό με Pfizer. Μέχρι στιγμής ο ΕΟΦ δεν έχει καταλήξει αν η περικαρδίτιδα συσχετίζεται με τον προγενέστερο εμβολιασμό της. «Στις 2-3 ώρες έναρξης του πυρετού υπήρξε ένας τεράστιος πόνος στον θώρακα νομίζοντας ότι θα πάθω έμφραγμα».

Ταχυκαρδία και έντονο πόνο στο στήθος ήταν τα συμπτώματα ενός 68χρονου άνδρα από την Μυτιλήνη που διαγνώστηκε κι εκείνος με περικαρδίτιδα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κορονοϊός: 42χρονος με μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο της Pfizer – Ερευνώνται άλλα 25 περιστατικά

  1. Αρε προβατακια εσείς που ανεβάζετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο με καμάρι τον εμβολιασμό σας και χαίρεστε με τα προνόμια που σας τάζει ο Κούλης, να ξέρετε ότι με την συναίνεση σας δέχεστε τα πειράματα πάνω σας …. Τι δεν καταλαβαίνετε?????
    Ξυπνάτε!!!!! Πόσα ακόμα αποκρύπτονται και δεν λέγονται,αλλά τι λέμε, αφού η τηλεόραση δεν τα λέει,αυτήν είναι πλέον ο δάσκαλος μας και ο οδηγός μας , ότι πει η τηλεόραση. Αλλά όπως ακούω και σε συζητήσεις λέει ο ένας στον άλλον , ποιο έκανες ? Και απαντάει ,το καλό ρε της Pfizer… Αρε κλάμα ραγιά ετσι σε είπαν έτσι πιστεύεις έτσι λες. Τρέξτε να προλάβετε ανθρωπάκια, και μην ξεχάσετε,κάντε της Pfizer είναι το καλό ….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.