Κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζανης – Τα αιτήματα των αγροτών



Ο αγροτικός σύλλογος Κοζάνης Σερβίων Βελβεντού, καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη, 11:00 στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζανης.

Παίρνουμε τα μέτρα μας και οργανώνουμε τον αγώνα μας, διότι από τις αρχές Απρίλη, που έπληξε την περιοχή μας παγετός, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, αφού οι παραγωγοί δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

Ακόμα, σ αυτήν την δύσκολη κατάσταση, έρχεται να προστεθεί η σφοδρή χαλαζόπτωση της τελευταίας εβδομάδας, που οι νέες ζημιές της, έφεραν σε ορισμένες περιπτώσεις, ολοκληρωτική καταστροφή στους ροδακινοπαραγωγους.

Ετοιμάζουμε αγωνιστική απάντηση και διεκδικούμε:

Να δοθούν άμεσα προκαταβολές και να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λάβουν ως αποζημίωση.

Αναστολή με νομοθετική ρύθμιση των άρθρων 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Να γίνει άμεσα του αναχρονιστικου κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, παίρνοντας υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ

Καμία σκέψη για είσοδο ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφικη παραγωγή

Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ

Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια παραγωγής από φυσικούς κινδυνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζικη και αντιπυρικη προστασία, για τον παγετό αντιπλημμυρικά έργα

Να παγώσουν τα χρέη των πληττομενων αγροτών προς τράπεζες Εφορία ΔΕΚΟ τοεβ γοεβ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.