Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση ντροπής στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης



Ανήμερα της κατάθεσης του Νομοσχεδίου εκτρώματος της Κυβέρνησης –Ε.Ε –κεφαλαίου, που φέρνει την εργατική τάξη 200 χρόνια πίσω, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ με την πρόσκληση της αστυνομίας, ξαναχτυπά στο 37ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης σήμερα, 13-6-2021, μη επιτρέποντας σε εκλεγμένους αντιπροσώπους σωματείων να συμμετέχουν.

Τους ενοχλεί που οι ταξικές δυνάμεις ακολουθούν το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνααπό τα κάτω (Πρωτοβάθμια Σωματεία, νεολαία, εργατικές συλλογικότητες), και επιδιώκουν να διαμορφώσουν πλαστούς συσχετισμούς για να βάλουν τους εργαζόμενους στο περιθώριο και τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Για άλλη μια φορά, ακολουθούν το δρόμο της εργοδοσίας συντασσόμενοι με τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαιου, αποδεικνύοντας ότι είναι εχθροί των εργαζομένων και τσιράκια της εργοδοσίας.

Αντί να προσανατολιστούν στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και την οργάνωση της πάλης για την αποτροπή τηςκατάθεσης του Νόμου εκτρώματος και της γενικότερης επίθεσης στην εργατική τάξη, καλούν τις δυνάμεις καταστολής σε συνέδριο εργαζομένων, ακολουθώντας τον δρόμο της ΓΣΕΕ του Μανιαδάκη και του Ραπτόπουλου, αποδεικνύοντας -στους εργαζόμενους που έχουν δείξειαγωνιστικές διαθέσεις με την απεργία της 10ης Ιούνη- την πραγματική τους θέση, που είναι η υπεράσπιση των οφίτσιών τους και η σύμπλευση τους με την εργοδοσία.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενουςαυτές τις μεθοδεύσεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που καμία σχέση δεν έχουνμε την ιστορία του ταξικού εργατικού κινήματος της περιοχής, αλλά θυμίζουν όλο και περισσότερο διαμεσολάβηση «εργατικής» μαφίας σε σύμπλευση με το κεφάλαιο και τα σχέδια του στην ευρύτερη περιοχή. Στην περιοχή που η αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική εκφράζεται και με το παραπέρα βήμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Καλούμε τους εργαζόμενουςνα ξεπεράσουν τις ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων της περιοχής και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην επίθεση που δέχονται από το Νομοσχέδιο, με τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τις ομοσπονδίες που βρίσκονται σε αγωνιστικό προσανατολισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενουςνα βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να δώσουν την καλύτερη απάντηση στους εργοδοτικούς υπαλλήλους των Εργατικών Κέντρων της περιοχής, με τη συμμετοχή τους σεενωτικό πολιτικό κινηματικό συντονισμό, σε μια μάχη που θα ανατρέψει το αντεργατικό τερατούργημα.

Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού κινήματοςμε νέες απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις εργατικές συλλογικότητες.

Να δώσουμε την καλύτερη απάντηση το διήμερο 16-17/6 στη συμμαχία (Κυβέρνσης -Ε.Ε.- κεφαλαίου και εργοδοτικού συνδικαλισμού) με τη συμμετοχή μας σε απεργίες και διαδηλώσεις, ώστε να πάρουν πίσω και να μην εφαρμόσουν το τερατούργημα που στέλνει την εργατική τάξη 200 χρόνια πίσω, στην προ Σικάγο εποχή.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ

Καλούμε σε άμεση πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση 16/17-6 με στόχο την ανατροπή του νόμου.

Είναι φανερό ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα έχουμε τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής μαζί μας,καθώς έχουν επιλέξει τη θέση τους, η οποία είναι απέναντι στην εργατική τάξη.

Επειδή ο εργαζόμενος μπορεί χωρίς αφεντικά, είναι σίγουρο ότι μπορεί και χωρίς τον εργοδοτικό συνδικαλισμό των αφεντικών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.