Τα επόμενα μέτρα προς χαλάρωση: Από 100 θα αυξηθούν σε 200 οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις γάμων



Προς νέα χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα τα επόμενα μέτρα προς εξέταση για χαλάρωση η μουσική στα καταστήματα εστίασης και στους γάμους, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων.

Αρχές Ιουλίου θα αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων

Σε ότι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr πάντως, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασσιασμός των καλεσμένων από τους 100, στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα μαζί με την ανακοίνωση έναρξης εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Αργότερα η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας;

Σε ότι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη χθες, , δεν τίθεται θέμα άρσης του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης πριν τα μέσα Ιουνίου.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ωστόσο, σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, εξετάζεται η παράταση της έναρξης ισχύος της απαγόρευσης κατά μισή ώρα, δηλαδή από τις 12:30 τη νύχτα στη 01:00 τα ξημερώματα.

Τι θα γίνει με τη μουσική

Αγνωστο παραμένει το τι θα γίνει και με τη μουσική στους γάμους, αλλά και στα καταστήματα εστίασης, αλλά αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται θετικά, αναμένεται να αρθεί και αυτό το μέτρο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι η μουσική είναι στο τραπέζι και αποτελεί αίτημα του υπουργείου. Ωστόσο, όπως σημείωσε η μουσική θα επανέλθει, αλλά δεν μπορεί να πει το πότε θα γίνει αυτό και παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.