Πώς τα αρωματικά χώρου βελτιώνουν τη διάθεση



Λένε πως τα σπίτια που μυρίζουν όμορφα δημιουργούν ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους μένουν σε αυτά και σε όσους τα επισκέπτονται. Τα όμορφα αρώματα δημιουργούν υποσυνείδητα όμορφες μνήμες και εικόνες, επιδρούν θετικά στον ψυχισμό και έχουν ευεργετικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας. Και τι καλύτερο από το να κατακλύζεται το σπίτι από αρώματα που θα αναδύονται  από το αρωματικό χώρου που θα έχετε τοποθετήσει σε κάποιο έπιπλο του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας, στην κουζίνα ή το μπάνιο. Ακόμα και η αίσθηση που έχετε για τον γνώριμο χώρο του σπιτιού σας μπορεί να αλλάξει χάρη σε μία συσκευή αρωμάτων που θα προσδίδει στο χώρο αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας.

ΣΑΛΟΝΙ

Στο σαλόνι μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή αρωματικού χώρου στο σύνθετο ή το καλοριφέρ ή σε οποιαδήποτε άλλη γωνία ή έπιπλο ώστε να απελευθερώνει τακτικά και παράλληλα διακριτικά τα αρώματά του στο χώρο . Το σαλόνι συνήθως είναι ο χώρος όπου τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται μετά το απόγευμα προκειμένου να περάσουν χρόνο μαζί και να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου. Τα αρώματα του χώρου, πρέπει, λοιπόν, να αποπνέουν χαλαρότητα και ηρεμία και να δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Για το σαλόνι σας μπορείτε να επιλέξετε αρωματικά κεριά ή συσκευές ή spray αρωμάτων με βάση το ξύλο, την κανέλα, το τριαντάφυλλο ή τα φρούτα του δάσους.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η κουζίνα είναι ο χώρος που συγκεντρώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας τις περισσότερες μυρωδιές συγκριτικά με το υπόλοιπο σπίτι. Μαγείρεμα, υδρατμοί σε συνδυασμό με τον αέρα ακόμα και οι οσμές του ψυγείου, πολλές φορές διαχέονται στο χώρο προκαλώντας δυσάρεστη αίσθηση. Γι αυτό και το αρωματικό χώρου σκοπό έχει να εξουδετερώσει τις συγκεκριμένες άσχημες οσμές και να απελευθερώσει όμορφα αρώματα που να δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας και να σας προδιαθέτουν θετικά. Άλλωστε η κουζίνα είναι το μέρος όπου απολαμβάνετε τα καθημερινά οικογενειακά γεύματα κι η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φροντισμένη. Προτιμήστε για την κουζίνα σας ένα αρωματικό χώρου με άρωμα λεβάντα ή τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα που αποπνέει αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας. 

ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Στην κρεβατοκάμαρα τα αρώματα που θα κυριαρχούν πρέπει να δημιουργούν την αίσθηση της ηρεμίας και της ξεκούρασης, να είναι διακριτικά ώστε να μην προκαλούν δυσκολίες στον ύπνο, να είναι ελαφριά και χαλαρωτικά. Για παράδειγμα ως αρωματικό χώρου στην κρεβατοκάμαρα με ευεργετικές ιδιότητες και σημαντική συμβολή σε έναν ήρεμο ύπνο διαλέξτε κάποιο με βάση τη λεβάντα, τη βανίλια ή την ορχιδέα. Αποφύγετε τα έντονα αρώματα και επιλέξτε εκείνα που βοηθούν στην χαλάρωση των αισθήσεων και σας εξασφαλίζουν γαλήνιο ύπνο. Η ευωδία της κρεβατοκάμαρας έχει μεγάλη σημασία καθώς πρόκειται για το δωμάτιο στο οποίο ξεκινά και τελειώνει η μέρα του κάθε ανθρώπου. Γι αυτό τα αγαπημένα σας αρωματικά χώρου διαμορφώνουν την κατάλληλα ατμόσφαιρα.

ΜΠΑΝΙΟ

Αν θέλετε το μπάνιο σας να μυρίζει όλη μέρα φρεσκάδα και καθαριότητα και να απορροφώνται οι άσχημες οσμές, προτιμήστε ένα αρωματικό χώρου με βάση τα εσπεριδοειδή ή τη βανίλια. Το μπάνιο είναι το δωμάτιο του σπιτιού που συνήθως μαζεύει την περισσότερη υγρασία. Αυτό σε συνδυασμό με τον ελλιπή πολλές φορές εξαερισμό του δημιουργεί δυσάρεστες μυρωδιές. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η χρήση αρωματικών χώρου ή αρωματικών sticks με αιθέρια έλαια ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα της προτίμησής σας. Φροντίστε φυσικά τα αρωματικά χώρου που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον ώστε να μην επιβαρύνετε με χημικά τη δική σας υγεία και των αγαπημένων σας. 

ΓΡΑΦΕΙΟ

Αναμφισβήτητα ένα αρωματικό χώρου έχει κατοχυρωμένη θέση σε κάποια γωνία στο γραφείο ή στο χώρο που εργάζεστε. Κι αυτό γιατί τα όμορφα αρώματα που θα απελευθερώνει θα σας αποφορτίζουν και θα σας διώχνουν το άγχος κι επίσης θα σας καθιστούν πιο ήρεμους και κατ’ επέκταση πιο αποδοτικούς. Θα δείτε τη συγκέντρωσή σας να αυξάνεται καθώς η ατμόσφαιρα του γραφείου σας θα γίνεται πιο ευχάριστη για εσάς και τους συναδέλφους σας. Πλέον δε θα βλέπετε την ώρα να φτάσετε στο γραφείο σας και να διεκπεραιώσετε τις εργασίες και τα καθήκοντά σας σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη όμορφα αρώματα. 

Τα αρωματικά χώρου θα ανανεώσουν την ατμόσφαιρα του χώρου σας  και μαζί και τη διάθεσή σας. Η είσοδός σας σε έναν χώρο από τον οποίο εκλύονται όμορφα αρώματα θα έχει αναμφίβολα θετική επίδραση και στην ψυχολογία σας, θα ανεβάζει τη διάθεσή σας και θα σας απαλλάσσει από τοξικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις. Θα αντλείτε αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ηρεμία και γαλήνη. Επομένως το αρωματικό χώρου και τα παραπλήσια προϊόντα του δε συμβάλλουν απλά στην ευωδία των δωματίων αλλά και στην γενικότερη διάθεση της καθημερινότητάς μας. Με τη χρήση τους δείτε την αύρα του σπιτιού ή του γραφείου σας να μεταμορφώνεται και την καθημερινότητά σας να πλημμυρίζει από ευχάριστα αρώματα και θετικά vibes.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.