Προκηρύχθηκαν 400 προσλήψεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Αναρτήθηκε στο ΔIAYΓEIA η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία για τη συγκρότηση ομάδων προστασίας στα πανεπιστήμια.

Με την προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό και τα προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους ενδιαφερόμενους.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε τετρακόσιους, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, κάποιες από τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος είναι να μην υπερβαίνει το 28ο έτος της ηλικίας του, να είναι απόφοιτος Λυκείου, να έχει ανάστημα τουλάχιστον 1,70μ, να έχει υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μην έχει τατουάζ σε εμφανές σημείο και να έχει σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

Η «προαναγγελία» Μητσοτάκη

Σημειώνεται εδώ πως την σχετική… προαναγγελία είχε κάνει το μεσημέρι της Δευτέρας, 31.05.2021, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων καθώς όπως σημείωσε «η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Προκηρύχθηκαν 400 προσλήψεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.