Συνάντηση της Ζωής Ράπτη με τον Γιώργο Αμανατίδη και τον Λάζαρο Μαλούτα – Επιβεβαιώθηκε η ίδρυση Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Κοζάνη

Σε συνάντηση της Υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας κας Ζωής Ράπτη με τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργο Αμανατίδη και τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα επιβεβαιώθηκε η ίδρυση Μονάδας Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων, Εφήβων και Παιδιών) στην Κοζάνη από το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε).

Ενόψει μάλιστα της οριστικής έγκρισης του νέου Οργανισμού της Δομής, που εγκρίθηκε ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω με στόχο την ταχεία οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία της:

1. Ο Δήμος Κοζάνης θα συμβάλλει σε όλες τις φάσεις, μέχρι τη λειτουργία της Δομής και για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών διοικητικής υποστήριξης.

2. Το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε θα προκηρύξει την πλήρωση των αναγκαίων θέσεων επιστημονικού και λοιπού προσωπικού.

3. Κατά τη μεταβατική περίοδο λειτουργίας της Δομής θα συναφθούν οι πρώτες συνεργασίες με επιστημονικό προσωπικό.

4. Μετά την επίσκεψη του Προέδρου του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε κ. Δημήτριου Κόντη στην Κοζάνη θα δημοσιοποιηθεί Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ενοικίαση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Οι λόγοι που συνηγορούν στην ίδρυση της Δομής στην Κοζάνη αναλύθηκαν επαρκώς και γι’ αυτό περιλαμβάνεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης αποτυπώνοντας στην πράξη τη «ρήτρα απολιγνιτοποίησης» που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εντάσσει στα θέματα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Η Υφυπουργός κα Ράπτη συνεχίζει να προωθεί με συνέπεια και με συστηματικό τρόπο τις αναγκαίες ενέργειες που συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή που αποτελεί εθνικό στόχο.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.