Καστοριά: Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών με 53 κιλά κάνναβης – Δεν σταμάτησαν με το αυτοκίνητο σε έλεγχο της Αστυνομίας



Συνελήφθησαν χθες (27-05-2021) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, δύο (2) άτομα, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 48χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και απείθεια.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες πρωινές ώρες εντοπίσθηκε από προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε περιοχή της Καστοριάς, να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 46χρονο ημεδαπό και συνεπιβάτη τον 48χρονο αλλοδαπό.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθως, ο 46χρονος εγκατέλειψε το όχημα στην πόλη της Καστοριάς και με τον 48χρονο συνεπιβάτη του τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Άμεσα εντοπίστηκαν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, -2- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -50- συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους -53- κιλών.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 48χρονος επανήλθε παράνομα στη χώρα μας, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, καθώς και σε έδαφος Schengen.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
-53- κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
χρηματικό ποσό των -3.550- ευρώ,
-4- κινητά τηλέφωνα και
-5- κάρτες .

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.