Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα Σιδερά Κοζάνης



Με αίτημα να παραμείνουν οι βοσκότοποι στους κτηνοτρόφους της περιοχής και να μπει ένα τέλος στην άναρχη τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάρκων που δημιουργούνται στην περιοχή Σιδερών Λιβερών και στις όμορες περιοχές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Κοζάνης “Ο Βούρινος”, κτηνοτρόφοι από τα Σιδερά, Λιβερά τη Σκήτη και την Εράτυρα, ακόμα και επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα και από τα Γρεβενά, εκπέμποντας “σήμα κινδύνου”, με ζητούμενο να μπει τέλος στην απορρόφηση επιπρόσθετων στρεμμάτων από τις εταιρίες που δραστηροποιούνται στις ΑΠΕ.

Αιχμηρές ήταν οι τοποθετήσεις των διοργανωτών της διαμαρτυρίας, και κυρίως του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Χαράλαμπου Τοπαλίδη, για τους χειρισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο για εκποίηση βοσκοτόπων και καταγγέλλοντας τις επιλογές και τις αποφάσεις που έλαβαν.

Από την άλλη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Σιδερών, Βασίλης Δεμερτζίδης, μερίδα του πληθυσμού δηλώνουν υπέρ λόγω των ανταποδοτικών που εξασφαλίζονται, υποστηρίζοντας παράλληλα τη θέση τους υπέρ των ΑΠΕ -όχι όμως άναρχα και εις βάρος των επαγγελματιών της περιοχής. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 6.000 στρέμματα, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες εταιρίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Από το ertnews.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα Σιδερά Κοζάνης

  1. Οχι στα φωτοβολταικά συμφωνω κι εγω
    αλλα στα πανό γραφουν αιτηματα και δεν βαζουν φωτογραφιες!
    Αγρια Δυση;
    Επικηρυγμενοι ειναι;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.