Εκδηλώσεις της ΚΝΕ Δυτικής Μακεδονίας για την συμπλήρωση 150 χρόνων από την Παρισινή Κομμούνα



Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία προχωράνε το επόμενο διάστημα σε εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 150 χρόνων από την Παρισινή Κομμούνα, την πρώτη έφοδο της εργατικής τάξης στον ουρανό.

    Συγκεκριμένα:

  • Στην Κοζάνη, την Παρασκευή 21 Μαΐου, 7:30μμ, στο Θεατράκι της Πλατείας Συντάγματος, εκδήλωση με τίτλο «Η κομμούνα του Παρισιού» . Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα παρουσιαστούν εκθέσεις με το χρονολόγιο των γεγονότων της Κομμούνας και με καλλιτεχνικά έργα αφιερωμένα στην Παρισινή Κομμούνα από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.
  • Στην Πτολεμαΐδα, την Κυριακή 23 Μαΐου, 7:30μμ, στο Πάρκο «Μνήμες Λιγνίτη», εκδήλωση με τίτλο  «Η κομμούνα του Παρισιού». Θα μιλήσει ο Κώστας Αντάρας, γραμματέας της ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Θα παρουσιαστούν εκθέσεις με το χρονολόγιο των γεγονότων της Κομμούνας και με καλλιτεχνικά έργα αφιερωμένα στην Παρισινή Κομμούνα από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

    Θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με την νέα έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Η Κομμούνα του Παρισιού. Η μεγάλη σύγκρουση της εργατικής τάξης με τους εκμεταλλευτές της το 19ο αιώνα» και άλλες επιλεγμένες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.