Η νηπιαγωγός Γκατζογιάννη Ελένη περί της επαναλειτουργίας ή μη των Παιδικών Σταθμών



Ορθή απόφαση το μη άνοιγμα των παιδικών σταθμών μαζί με τα νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια.

Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι παιδικές χαρές, πλατείες, πάρκα – όπως ακούστηκε αφού τα παιδιά πηγαίνουν σε αυτά γιατί να μην πηγαίνουν και στον παιδικό(!!!!)

Οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν κλειστές δομές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ξεχασμένες δομές, τις οποίες μάλλον θυμόμαστε όταν δε μας εξυπηρετούν.

Επίσημα αναφέρθηκε ότι τα νέα στελέχη του ιού μεταδίδονται πιο εύκολα στις μικρές ηλικίες.

Στις μικρές ηλικίες όπου η χρήση μάσκας είναι ανέφικτη ( μιλάμε για ηλικίες από 6 μηνών μέχρι 3 χρονών) και το σημαντικότερο με εργαζόμενους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ γιατί κανείς δεν τους ενέταξε στους εμβολιασμούς ούτε με δυνατότητα στα αδιάθετα ούτε ως ειδική κατηγορία όπως οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Λειτουργία των παιδικών σταθμών αυτή τη στιγμή σημαίνει συγκέντρωση μιας ευαίσθητης ηλικιακά ομάδας με υψηλή μετάδοση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, χωρίς χρήση μάσκας και με ανεμβολίαστο προσωπικό στους οποίους λόγω της φύσης της δουλειάς η τήρηση της αποστασιοποίησης είναι πολύ δύσκολη.

Παρόλη την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια όλων των συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα που οι παιδικοί σταθμοί ήταν ανοιχτοί, τα επιδημιολογικά δεδομένα πια είναι αρκετά σοβαρά και θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν σε οποιαδήποτε απόφαση παρθεί.

Πόσο μάλλον όταν και τα νέα «όπλα» καταπολέμησης της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα που υπάρχουν στη δεδομένη στιγμή ( εμβόλια και self tests) για τους παιδικούς σταθμούς είναι εκτός των δυνατοτήτων.

Γκατζογιάννη Ελένη
Νηπιαγωγός
Πρόεδρος Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.