«Μου έσωσε τη ζωή Αστυνομικός»: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» πολίτη προς την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ Κοζάνης



Μάθημα ανθρωπιάς Αστυνομικού από την Κοζάνη

Το προσωπικό της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό, είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής όταν ο πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η ζωή ενός ανθρώπου, κρίνεται από το σωστό ή από το λάθος δευτερόλεπτο και κάποιες φορές από τον σωστό ή τον  λάθος χειρισμό .

Παρόλη την δυσκολία που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν λόγω μιας ενδεχόμενης ψυχολογικής φόρτισης του συμβάντος , θα πρέπει να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά,  παραμερίζοντας τον συναισθηματισμό και προτάσσοντας τον επαγγελματισμό τους.

Σε αυτά τα επαγγέλματα η αυτοθυσία σε δύσκολα περιστατικά, αποδεικνύεται καθημερινά και οι άνθρωποι αυτοί, δίνουν ηχηρά μαθήματα ανθρωπιάς.

Ο κ. Παρασκευάς Αντωνιάδης  θέλησε να εκφράσει το δικό του ευχαριστώ μέσα από το  KOZANILIFE GR στην Αστυνομία Κοζάνης και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος , στις 25 Απριλίου 2021, ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με άλλο αγροτικό όχημα, στο δρόμο Άνω Κώμης – Κρόκου. Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, το αυτοκίνητο του σύρθηκε από το άλλο όχημα και  ανατράπηκε λίγα μέτρα πριν βρεθεί στο κενό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του. Ο ίδιος εγκλωβίστηκε τραυματισμένος και πλήρως ακινητοποιημένος στο εσωτερικό  του αυτοκινήτου του, με κάταγμα στη λεκάνη και τραύμα στο κεφάλι.

Η Τροχαία Κοζάνης, έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ ο Αστυνομικός που βρισκόταν σε υπηρεσία και επιλήφθηκε του συμβάντος, με κίνδυνο  και αυτοθυσία τον  απεγκλώβισε, σπάζοντας το τζάμι του αυτοκινήτου. Στο σημείο έφτασε άμεσα και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου και τον παρέλαβε. Η άμεση κινητοποίηση της Τροχαίας Κοζάνης και του ΕΚΑΒ, ήταν  καταλυτική για την αίσια έκβαση του συμβάντος.

Από τον τραυματισμό του χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα 40 περίπου ημερών για την αποθεραπεία του, με ενδεχόμενο χειρουργείο.

«Θα ήθελα να εκφράσω  ένα μεγάλο ευχαριστώ, εγώ και  που η οικογένεια μου  στην Αστυνομία / Τροχαία Κοζάνης και το ΕΚΑΒ. Η άμεση κινητοποίησή τους ήταν αυτή που μου έσωσε τη ζωή. Με αυτοθυσία ο Αστυνομικός της Τροχαίας Κοζάνης, έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου μου και με απεγκλώβισε, ενώ ήμουν τραυματισμένος.

Να τους έχει πάντα ο Θεός καλά στο δύσκολο αυτό έργο που αντιμετωπίζουν με ρίσκο της δικής τους ζωής, για να προστατεύουν όλους εμάς. Καλό θα ήταν να μην λέμε μονάχα τη μια πλευρά του πράγματος, ότι οι Αστυνομικοί είναι οι ”μπαμπούλες” που επιβάλλουν πρόστιμα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, βάζοντας τη δική τους ζωή σε κίνδυνο. Ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου, Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη.

Με εκτίμηση, Παρασκευάς Αντωνιάδης»

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.