Διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Εορδαίας με αφορμή την φετινή Γιορτή της Μητέρας



Μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για τη Γιορτή της Μητέρας.

«γλύκα του κεχριμπαριού και χάρη του μαγνήτη,
ομορφιά τ’ αυγερινού και φως του αποσπερίτη»
Κωστής Παλαμάς.

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη, έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια ημέρα τιμής της μητέρας και αποτελεί την αναγνώριση της ιερής αποστολής και της κοινωνικής της προσφοράς. Στον Χριστιανισμό η μητέρα δοξάστηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου, της μητέρας που κυριαρχεί στις καρδιές όλων των πιστών.

Είναι μία γιορτή με συμβολικό περιεχόμενο. Τιμούμε τη μέρα αυτή το πρόσωπο που μας δωρίζει το φως, μας αναθρέφει και μας βοηθά να συνθέσουμε κάποιες από τις πολυτιμότερες αξίες της ζωής, όπως η ανιδιοτελής αγάπη, η αυταπάρνηση, η κατανόηση και η συγχώρεση. Η αγκαλιά της γίνεται ασπίδα και καταφύγιο σε κάθε δοκιμασία μας και τα λόγια της μας προσφέρουν ψυχική γαλήνη και ζωντανεύουν την ελπίδα μπροστά σε κάθε κακοτοπιά. Ακόμα και στην πρωτοφανή καταιγίδα της πανδημίας, εκείνη υψώνεται ακλόνητο πρότυπο αντοχής και είναι πάντα παρούσα στον καθημερινό μας αγώνα, δείχνοντας τον δρόμο της νίκης απέναντι στον φόβο, την παραίτηση και την απογοήτευση. Σήμερα, είναι για όλους μας μία ευκαιρία να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής μας. Ένα χαμόγελο, ένα λουλούδι, ένα φιλί και ένα «ευχαριστώ», μπορεί να είναι λίγα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας αλλά αρκετά για να την κάνουν ευτυχισμένη.

Ο Δήμος Εορδαίας με αφορμή την φετινή Γιορτή της Μητέρας, θα τιμήσει τις νοσηλεύτριες της μονάδας Covid του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο στην μάχη με την πανδημία, επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση μοχθώντας για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Το όλο γεγονός θα λάβει χώρα το Σάββατο 8-5-2021 στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης, με κεντρική ομιλήτρια την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.