2 Μαΐου Παγκόσμια ημέρα Γέλιου – Της Αναστασίας I. Καρανίκα



Γέλιο, το πιο φθηνό και χαρούμενο φάρμακο, σχετίζεται με αναρίθμητες βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Στερούμενοι το γέλιο από τη ζωή μας, ωθούμαστε στην πτώση της ποιότητας της υγείας, της κοινωνικής και επαγγελματικής μας ζωής. Το να βρεθούμε σε κατάσταση ευφορίας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και το καλύτερο φάρμακο για την υγεία μας και τις σχέσεις μας.

Και επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο τους πολιτικούς μας για να χαμογελάσουμε (αν και από μια σκοπιά οι πολιτικοί μπορούν να μας χαρίσουν άφθονο γέλιο), καλό είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ας επιβάλλουμε το γέλιο στη ζωή μας ως μια απαράβατη διαδικασία, σωτήρια για τη ζωή μας, γιατί το γέλιο:

· Μειώνει δραστικά το στρες και άρα προλαμβάνει και δρα θεραπευτικά σε όλες τις αυτοάνοσες παθήσεις.

· Θωρακίζει το σώμα και την ψυχή μας και μας επιτρέπει να αμυνόμεθα καλύτερα στα καθημερινά προβλήματα της ζωής.

· Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες καρδιοπάθειας.

· Το γέλιο και το χιούμορ λειτουργούν ως φάρμακα. Έχουν δράσεις στον εγκέφαλο, όπως η κοκαΐνη. Αυξάνουν την ευφορία, βελτιώνουν τη σωματική και την ψυχική υγεία, ενδυναμώνουν τους μυς του διαφράγματος και της κοιλιάς και προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

· Η καλή διάθεση, το χιούμορ και το γέλιο αυξάνουν την οξυδέρκεια, βοηθούν την υγεία, βελτιώνουν την καρδιά και τα αγγεία. Επιπλέον, δυναμώνουν την άμυνά μας εναντίον του καρκίνου και των μολύνσεων.

· Όταν βλέπουμε κωμωδίες, η ροή αίματος στην καρδιά αυξάνεται. Οι λυπηρές ταινίες μειώνουν τη ροή του αίματος στην καρδιά. Η χαρά, το γέλιο και η ευθυμία βοηθούν την καρδιά και τον εγκέφαλο.

· Οι άνθρωποι συμπαθούν περισσότερο τους ανθρώπους που χαμογελούν.

· Η καλή διάθεση είναι μεταδοτική και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουμε το περιβάλλον εργασίας μας καθιστώντας το πιο ευνοϊκό για μας και για τους συναδέλφους μας.

· Το γέλιο βοηθά στη σύσφιξη των σχέσεων, στη δημιουργία θετικών εμπειριών για τα παιδιά και για την οικογένεια γενικά.

· Το καλό χιούμορ αποτελεί ένδειξη ευφυΐας, ενώ η πρακτική του ακονίζει το μυαλό μας.

Τελευταίο, αλλά σημαντικότερο όλων: Ας ξεχάσουμε για λίγο την καθημερινότητα, τις δολοφονίες, τις ληστείες, τον κορονοιό που δοκιμάζει την ανθρώπινη υπόσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, τις τουρκικές προκλήσεις, και ας αφιερώσουμε κάποια στιγμή της ημέρας μας στον εαυτό μας, όπου θα χαλαρώσουμε και θα χαμογελάμε! Ας δούμε κωμωδία, ας επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά και διαδικτυακά με τους φίλους μας, και ας ψάξουμε τρόπους που μπορούν να μας κάνουν να γελάμε και ας απολαύσουμε μια καλύτερη ζωή.

Ας μην αφήνουμε λοιπόν να περνά ούτε μια μέρα χωρίς να χαμογελάμε! Αξίζει κι ας μη σβήσουμε ποτέ το χαμόγελό μας, ας σβήσουμε αυτούς που μας κάνουν και το χάνουμε!

Αναστασία Καρανίκα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.