Δήμος Γρεβενών: Εξερευνήστε τις πολιτιστικές διαδρομές των Γρεβενών απλά με το κινητό σας



Με στόχο την καλύτερη προώθηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία, ο Δήμος Γρεβενών προχώρησε στην τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με QR codes σε κεντρικά σημεία της πόλης (ΚΤΕΛ, Κέντρο Πολιτισμού) αλλά και σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και κομβικά σημεία της περιοχής μας (Βασιλίτσα, Σαμαρίνα, Κρανιά, Δοτσικό, Σπήλαιο, Μηλιά και Μαυραναίοι).

Πιο συγκεκριμένα, οι τουριστικές πινακίδες, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG – IPA CBC Greece – Albania (2014-2020) με το ακρωνύμιο IT CULTURE και σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, παρέχουν στους επισκέπτες πολύπλευρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για ανεξερεύνητες διαδρομές πολιτιστικού, κυρίως, ενδιαφέροντος στα φιλόξενα Γρεβενά.

Οι χρήστες, απλά με το κινητό τους τηλέφωνο ή τον φορητό τους υπολογιστή (tablet), θα μπορούν να σκανάρουν το ενσωματωμένο QR code για να συνδεθούν με τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://roadstoculture.eu/el/) και να αντλήσουν γρήγορα και απλά εμπεριστατωμένες πληροφορίες (χάρτες, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) για την πλούσια πολιτισμική και ιστορική παράδοση του τόπου μας, την οποία ο Δήμος Γρεβενών θέτει σε πρώτο πλάνο σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια τουριστικής προβολής.

Μέσα από τον κοινό τουριστικό σχεδιασμό με τον Δήμο Pustec της Αλβανίας και τα ψηφιακά εργαλεία του (διαδραστική πλατφόρμα), οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν εξ’ αποστάσεως αλλά και δια ζώσης σε τοπόσημα της περιοχής των Γρεβενών (πέτρινα γεφύρια, εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους) που είναι διάσπαρτα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο πλαισιωμένο από βουνά, δάση, ποτάμια και λίμνες. 

Το έργο στην τελική του φάση θα ενισχυθεί με την τοποθέτηση, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας, ψηφιακών οθονών αφής (touch screen) προσφέροντας σε όποιον δεν έχει κινητό τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή, άμεση πρόσβαση στην ενημερωτική πλατφόρμα, ώστε κανείς να μην στερηθεί τη δυνατότητα απόλαυσης των πολιτιστικών διαδρομών του Δήμου μας. 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.