Διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του Interreg Policy Learning Platform με εξειδικευμένους σε θέματα εξοικονόμησης πόρων και αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης στις ΜΜΕ



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και «μάθημα» καλών πρακτικών που εφαρμόζονται με επιτυχία στο Hessen, Γερμανίας και το Gavleborg Σουηδίας σχετικά με προγράμματα υποστήριξης της εξοικονόμησης πόρων και της αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης στις ΜΜΕ

Στις 22/4/2021 πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση, υπό το συντονισμό του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κας Καλλιόπης Κυριακίδου, στο πλαίσιο του Interreg Policy Learning Platform με εξειδικευμένους – experts σε θέματα εξοικονόμησης πόρων και αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ειδικοί προσκεκλημένοι από το Υπουργείο Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου του Hessen, καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Gävle, της Περιφέρειας του Gävleborg, παρουσίασαν πετυχημένες πρακτικές για τις οποίες στόχος μας είναι να διερευνήσουμε πώς, με απαραίτητες προσαρμογές, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην Περιφέρειά μας.

Στην τηλεδιάσκεψη, επίσης, συμμετείχαν o Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης, η κ. Λιάνα Παπατέρπου και ο κ. Σπύρος Κελλίδης από την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γιάννης Φάλλας από το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Δήμητρα Ταραλίδου από τη Διαχειριστική Αρχή, ο κ. Βασίλειος Μαχαιράς από τη Δομή Στήριξης RIS3, εκπρόσωποι από την Τεχνική Γραμματεία του ΣΔΑΜ, και τους Τεχνικούς Συμβούλους του Πράσινου Ταμείου. Το συντονισμό είχαν ο κ. Ισίδωρος Ζιώγου Επιστημονικός Συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη και η κ.Katharina Krell από την ομάδα του Interreg Europe.

Η συζήτηση ήταν κατά γενική ομολογία πολύ εποικοδομητική και τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία με στόχο την ενίσχυση ΜΜΕ στη Δυτική Μακεδονία, μέσω της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λειτουργιών και των υποδομών τους.

Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργεια, Υποδομών & Περιβάλλοντος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.