Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Η εργατική πρωτομαγιά είναι απεργία – Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τρίτη 4 Μαΐου



Εργατική Πρωτομαγιά. Ημέρα μνήμης και τιμής των ηρώων και αγώνων του εθνικού και παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Αυτή την ιστορική μέρα καλούμαστε να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που μάχονται ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αδικίες, τις διακρίσεις, την κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ανατροπή και αποδόμηση εργασιακών σχέσεων.

Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσεως που καταρράκωσε τους εργαζόμενους και μετά από ένα και πλέον έτος υγειονομικής κρίσεως με τον πόλεμο του κορωνοϊού, δημιουργήθηκαν νέα τετελεσμένα και νέα δεδομένα για τον κόσμο της εργασίας.

Συνεπώς σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καθίσταται αναγκαιότητα και υποχρέωση του Εργατικού Κινήματος να αναδείξει την αλληλεγγύη του και να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων αλλά και επερχόμενων δυσκολιών.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, καθιστούν αναγκαία την παρουσία των Συνδικάτων που σε καμία περίπτωση, μετά από 135 χρόνια, δε μπορούν να επιτρέψουν την κατάργηση ή καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων.

Ακολουθώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, το ΕΚΝΚ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.

Διεκδικούσαμε και Διεκδικούμε:
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργία και τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθούν υπό τα μέτρα και με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.