Η Π. Βρυζίδου για τις αποζημιώσεις των δενδροκαλλιεργητών της Π.Ε. Κοζάνης εξαιτίας του παγετού

 

Ο παγετός στις 9 και 10 Απριλίου στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στις περιοχές της ΠΕ Κοζάνης, προκάλεσε πρωτοφανή καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες, πλήττοντας το προσδοκώμενο ετήσιο εισόδημα των αγροτών.

Άμεσα οι βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης και της Φλώρινας, με τον Περιφερειάρχη, επικοινώνησαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό και επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Έθεσαν το θέμα, ζητώντας άμεσες αποφάσεις και λύσεις, με προκαταβολή και πληρωμή της αποζημίωσης, το αργότερο σε 4 μήνες.

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης επισκέφθηκε το Ανατολικό, τα Κομνηνά, το Μεσόβουνο, τους Πύργους, το Μηλοχώρι, το Εμπόριο, το Φούφα, την Ασβεστόπετρα, το Βελβεντό, το Πλατανόρρευμα και τον τοπικό ΕΛΓΑ.

Ήδη ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα πρώιμα μήλα, κεράσια και ροδάκινα.

Η Βουλευτής δήλωσε ότι, «διεκδικούμε αποζημίωση στο σύνολο των δενδροκαλλιεργειών της ΠΕ Κοζάνης στο 100% της αποζημίωσης.

Επίσης, ζητάμε πρόσθετη χρηματοδότηση για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, των οποίων η βιωσιμότητα κινδυνεύει, λόγω της έλλειψης παραγωγής από τον παγετό».

Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα ενημερωθούν για τις θετικές εξελίξεις, πιθανότατα από την επίσκεψη του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ΠΕ Κοζάνης.

Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Π. Βρυζίδου για τις αποζημιώσεις των δενδροκαλλιεργητών της Π.Ε. Κοζάνης εξαιτίας του παγετού

  1. Απο δημιουργιας του Κρατους ειναι υποχρεωμενες οι κρατικες υπηρεσιες να αποζημιωνουν για καιρικες καταστροφες!
    Το αυτονοητο δεν ειναι ειδηση!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.