Στάθης Κωνσταντινίδης: «Χιλιάδες σχολικά γεύματα από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά για τους μαθητές της Π.Ε. Κοζάνης»



Για πρώτη φορά εντάσσεται η Π.Ε. Κοζάνης, και μάλιστα με όλους τους Δήμους της, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την παροχή σχολικών γευμάτων στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στις κοινωνικοοικονομικές πιέσεις που βιώνει ο τόπος και στην κυβερνητική απόφαση για τη υλοποίηση τομεακών δράσεων για τη στήριξη των περιοχών σε Μετάβαση, ζήτησα από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, να συμπεριληφθεί ο Νομός Κοζάνης στην αναφερόμενη δράση.

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την ένταξη της Περιφερειακής μας Ενότητας στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες μαθητές τάξεων του Δημοτικού θα είναι δικαιούχοι αυτής της παροχής από τη νέα σχολική χρονιά.

Τα σχολικά γεύματα είναι πρόγραμμα που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ, φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και αποτελεί σημαντικό στήριγμα για πολλές οικογένειες. Τα προϊόντα που επιλέγονται είναι υψηλής διατροφικής αξίας και κατά το δυνατό τοπικής προέλευσης. Η μεταφορά τους γίνεται σε ειδικά ισοθερμικά δοχεία μεταφοράς τροφίμων, τα οποία παραδίδονται στους μαθητές ζεστά σε κλειστές ατομικές συσκευασίες, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό. Για τη διασφάλιση της τήρησης των γενικών απαιτήσεων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι.

Ευχαριστώ θερμά την κυρία Υφυπουργό για την ανταπόκριση, η οποία αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της κυβερνητικής απόφασης για την ουσιαστική στήριξη του τόπου μας.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Στάθης Κωνσταντινίδης: «Χιλιάδες σχολικά γεύματα από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά για τους μαθητές της Π.Ε. Κοζάνης»

  1. η UNRRA το 2021!!!!στελιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Χιλιαδες σχολικα γευματα για πρωτη φορα στην Κοζανη για τους μαθητες!!
    Ειναι ειδηση για πανηγυρισμους η για κλαματα;
    Ειστε ακαταλληλοι και επικινδυνοι ολοι σας,ξαναφερατε με την ανυπαρξια σας την Κοζανη στα χρονια λιγο μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο!!
    Μας πατε με την φτωχεια και την βιαιη απολιγνιτοποιηση σε μια νεα UNRRA,σε εναν οργανισμο περιθαλψης και αποκαταστασης των ανθρωπων που επληγησαν απ τα τοσα οικονομικα προβληματα που κληροδοτησατε στην περιοχη!!
    Σιγουρα μετα την σίτιση θα ακολουθησουν τα δωρεαν καυσιμα για να διαβαζουν τα παιδια της κοζανης τον χειμωναμε τα προγραμμα δωρεαν ενδυσης,μετα ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη παλι για τα παιδια!!
    Μην ξεχασετε μετα απο καθε πρωινο να δινετε και γαλα- σκονη κακαο οπως εδινε σε μας η UNRRA,η ούντρα οπως την λεγαμε,την δεκαετια του ’50 και του ’60!!!
    Η επιτυχια των ” αριστων” μετα απο 21 μηνες στην κυβερνηση της ” αριστειας” ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!
    Κυριοι της κυβερνησης,οι μαθητες της περιοχης δεν ζητιανευουν την αξιοπρεπεια τους,δεν εχουν αναγκη απο ελεημοσυνη,οπως την δεκαετια του ‘ 50!!!!

  2. η UNRRA το 2021!!!!στελιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Ενα γνωριζετε καλα!ενα γνωριζουμε και μεις!
    Η αλεπου εκατο χρονων τ αλεποπουλο εκατον δεκα!!
    Ερχεται κατρακυλα,ερχεται αρμαγεδωνειο τσουναμι στην περιοχη,ερχεται η πληρης φτωχοποιηση και προσπαθειτε να σωσετε οτιδηποτε αν σωζεται!!
    Αν ενας βουλευτης του Βολου,της πατριδας μου,εβγαινε να εξαγγειλει σχολικα γευματα για μαθητες του Βολου,θα τον επαιρναν με τις πετρες η θα γελουσαν οι πετρες!
    Ο Βολος απ την μια μερια εχει το Πήλιο με το Αιγαιο Πελαγος και απ την αλλη μερια εχει παλι το Πηλιο με τον Παγασητικο,εχει κι αποδω κι αποκει τ ο υ ρ ι σ μ ο !!!
    Η Κοζανη τι εχει;
    Εχει απ την μια μερια τον Αρίνταγα και απ την αλλη μερια εσας της ” αριστειας” τρομαρα μας!να ζητιανευετε ψυχία για τον λιμοκτονούντα λαο της περιοχης!!
    Παρτε και τους,εις την διαχρονίαν επαιτες και φαρισαιους,τους αιωνιους υποκριτες να σας βοηθανε στα σχολικα γευματα,αυτους που κανουν μνημοσυνα με ξενα κολλυβα,εξ αλλου ενα χρονο τωρα λογω κορονοιου βρισκονται σε αγραναπαυση,σε απραγία,αλλα πληρωνονται τους παχυλους μισθους εκ του Δημοσιου,οπως πληρώνομαι κι’ εγω!!
    Εκλεισε η Κοζανη,εκλεισε η εστιαση,εκλεισε το εμποριο και οι μονοι που δεν υποφερουν οικονομικα ειστε εσεις οι βουλευτες που πληρωνεστε απ το Δημόσιο παχυλά,οι υποκριτες που ζητανε επιχορηγησεις,αλλα πληρωνονται απ το Δημοσιο παχυλά κι εγω που σας γραφω αυτα ,ο οποιος πληρωνομαι απ το Δημοσιο παχυλα,καθε 13 και 27 του μηνος και αν πεφτει αργια ολοι μας και οι βουλευτες και οι φαρισαιοι και εγω πληρωνομαστε μια η δυο μερες νωριτερα ….
    Κοιταξτε τα κετεριγκ των σχολικων γευματων να τα ευλογει ο εις τοπον και εις τυπον του Χριστού μας, για να πολλαπλασιαζονται τα ψωμια και τα ψαρια των σχολικων γευματων!!!
    Και ο Εσταυρωμενος ….λυπαται λυπην μεγαλην για την καταντια των πολιτικων και θρησκευτικων ταγων που, παντα συμπλεουν με τα αλισβερίσια της υποκρισιας που κρατανε οχι 200 χρόνια,αλλα 2.021 χρονια!!
    Ακου σχολικα γευματα!!!!!
    ” ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται…..τα υπολοιπα την εσπέρα της Μ.Δευτερας και δη εις την Ευαγγελικην περικοπην…..
    Για περισσότετα ουαι!

  3. η UNRRA το 2021!!!!στελιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Πανω απ τα κεφαλια των ανθρωπων αρχισε να πλαναται το φαντασμα της κυβερνησης σαμαρα!
    Το πεπλο της κυβερνησης σαμαρα με τα μνημονια και με την απολυτη φτωχοποιηση των ελληνων που ψαχναν στους σκουπιδοτενεκεδες για να κορεσουν την πεινα τους,αρχισε να ξεδιπλωνετε πανω απ τα κεφαλια της πιο φτωχης περιοχης της Ελλαδος!!
    Αρχιζετε με το ” επιδομα” των σχολικων γευματων,μετα το επιδομα για θερμανση,αφου η ΔΕΗ yokll,επιδομα για τα σουπερ,επιδομα για..για…!!
    Τον Τσίπρα κατηγορουσατε για επιδοματα και κοροιδευατε!
    Προσπαθουσε μεσα απ τα χαλασματα που αφησατε ολοι οι πορφυρογεννητοι απ το 1955 να σωσει κατι που θα μπορουσε να σωθει!!
    Ειδικα επι σαμαρα ζησαμε τον απολυτο ξεφτελισμο των ανθρωπων,ανθρωπων που αδειαζαν τους σκουπιδοτενεκεδες, πριν τους αδειασουν οι υπαλληλοι των Δήμων!!
    Βλεπετε τι ερχεται και πορευεσθε!!
    Τον Τσιπρα κατηγορουσατε για επιδοματα,αλλα τα δικα σας επιδοματα βρισκονται ante portas!!
    Απολιγνιτοποιηση,κορωνοιος,δικαιη μεταβαση στην πρασινη αναπτυξη με τα σκουπιδια της κερκυρας,μπρος ολοταχως για επιδοματα!!
    Ο Αλεξης ξεκινησε τα επιδοματα,εσεις θα τα κανετε θεσμο,αρχης γενομενης απο τα σχολικα γευματα….
    Και εσται η εσχατη πλανη μείζων της πρώτης( επίκαιρον λογω Μ.Εβδομαδος)
    Το “τερας” της κυβερνησης σαμαρα βρισκεται παλι σε οργασμο!!!
    Το τερας βρισκεται σε οργασμο ειναι κλεμμενο απ τον Μπρεχτ,χρησιμοποιησε την φραση για να μην εφυσυχαζουν οι ανθρωποι με τον θανατο του φασισμου, άμα τη λήξει του β’ παγκοσμίου πολέμου,γιατί γενναει και ξαναγενναει….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.