Σειρά επαφών και συσκέψεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με φορείς στην Κοζάνη – Σ. Πέτσας: «Είμαστε σύμμαχοί σας σε οτιδήποτε χρειασθείτε»



Τελευταίος σταθμός της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στη Δυτική Μακεδονία, ήταν η Κοζάνη, όπου αρχικά ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει να χρησιμοποιηθούν σωστά τα χρηματοδοτικά εργαλεία που η Αυτοδιοίκηση έχει στα χέρια της, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αλλάξουν όψη.

Ακολούθησαν σειρά επαφών και συσκέψεων στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γιώργος Βαβλιάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής, ο δήμαρχος Γρεβενών και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δασταμάνης, ο δήμαρχος Άργους – Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και η βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Παρασκευή Βρυζίδου.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στα δύο εμβληματικά έργα που έχουν ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 12,6 εκ. ευρώ, που αφορούν στη δημιουργία του πρώτου «πράσινου» τυροκομείου στην Ελλάδα, στην περιοχή της Νεάπολης Βοΐου και το δεύτερο στην τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Σισανίου.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας συναντήθηκε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Κοζάνης, με τους οποίους συζήτησε για το πώς εξελίσσεται το σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό στην περιοχή, διαβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια στήριξής τους είναι συνεχής από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Τέλος ο κ. Πέτσας συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, με τον οποίο η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής, μέσα από το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, με έργα τα οποία χρηματοδοτούνται είτε από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε μέσα από Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

«Είμαστε σύμμαχοί σας σε οτιδήποτε χρειασθείτε», είπε χαρακτηριστικά προς τον κ. Μαλούτα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι θα γίνει προσπάθειες έτσι ώστε να «ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσδοκιών» της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νούλα Τουμπουλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Κώστας Κυτίδης και η βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Παρασκευή Βρυζίδου.

Η διήμερη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Μάκης Νασιάδης – ΕΡΤ

3 σχόλια στο άρθρο “Σειρά επαφών και συσκέψεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με φορείς στην Κοζάνη – Σ. Πέτσας: «Είμαστε σύμμαχοί σας σε οτιδήποτε χρειασθείτε»

  1. Οι σύμμαχοι !!!στελιος!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Ειμαστε συμμαχοι σας σε οτιδηποτε χρειασθειτε!!!
    Ειναι δυνατον υφυπουργος της Ελλαδος να επισκεπτεται πολη ελληνικη και να λεει: ειμαστε συμμαχοι σας,λες και ειναι υφυπουργος της αλλοδαπης;
    Τοσο φτωχο,τοσο αδυναμο το ελληνικο λεξιλογιο των της ” αριστειας” πολιτικαντιδων;των καναλοταισμένων;
    Αλλα γλωττα ( γλώσσα)λανθανουσα την αληθειαν λεγει!!
    Μαλλον και αυτος και οι υπολοιποι της των ” αριστων ” κυβερνησης,μολις περασουν την Λαρισα νομιζουν οτι βρισκονται σε αλλη χωρα!!!
    Ακου θα ειμαστε συμμαχοι,λες και υπογραψαμε καμια συνθηκη της Λωζανης!!
    Απ τα εργα και τις ημερες Ω! ” αριστοι”!!!φαινεται οτι μας θεωρειτε δευτερας κατηγοριας πολιτες!!
    Συνεχιστε την συμμαχια σας με τα ΣΚΑΙ- ταισμενα καναλια και αφηστε μας μονους!!
    Αυτο εξ αλλου τονισε στην φράου μερκελ ο μωυσης,οχι της εξοδου,αλλα του κλεισιματος της δυτικης μακεδονιας,τόνισε : οι δυτικομακεδονες μετα την απολιγνιτοποιηση θα βρουν μ ο ν ο ι τους τι θα κανουν!!
    Μετα απο σενα περιμενουμε τον βοριδη,ο οποιος την τελευταία φορά μας επισκεφθη ως υπουργος γεωργιας και αλιειας!!
    Να ελθει να θαυμασει,ιδίοις ομμασι,τα ευφορα χωραφια της περιοχης,τις κατα- πρασινες χορτολβαδικες εκτασεις που…που γεμισαν με κατα- γαλανα “ινδιανικα” καθρεφτακια και ως αλιείας που ηταν,να γευθει ιχθεις( ψάρια) της λιμνης Πολυφυτου που θρεφονται με αμύαντο για …υγιεινη διατροφη των παροχθιων καταναλωτών!!
    Υφυπουργε της ” αριστειας” μπερδεψες τους συμμαχους των όμορων κρατών με τους Κοζανιτες!!
    Φευγεις subito για λεξικο Μπαμπινιωτη!!!
    Ακου,ειμαστε συμμαχοι….
    Subito:αμεσως!οπως λεμε hemen: αμεσως στα τουρκικα!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.