Γ. Αμανατίδης: «Ξεμπλόκαρε» η δυνατότητα μεταβίβασης των διοικητηρίων Κοζάνης και Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Με Τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας Χρ. και συζητήθηκε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την “Κρατική αρωγή προς τις επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες” στο οποίο είμαι εισηγητής δίνεται η δυνατότητα, σε εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας, να περιέλθουν κατά κυριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα κτίρια των διοικητηρίων Κοζάνης και Καστοριάς, ύστερα από αίτημά της.

Ένα δίκαιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζεται θετικά.

Θα πρέπει να ακολουθήσει αντίστοιχη διευθέτηση και για άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις προκειμένου να παραχωρηθούν στους αρμόδιους φορείς και να ενταχθούν στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αφού βελτιωθούν.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το κτιριακό απόθεμα του Γκέρτσιου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος στην Κοζάνη, το οποίο η Ι.Μ. Σερβίων-Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιθυμούν να εντάξουν σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.