Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ την Τρίτη 27 Απριλίου ενάντια στους σχεδιασμούς για τη τηλεθέρμανση



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ – ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

ΤΡΙΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΗ στις 11:00πμ

    Οι τελευταίες εξελίξεις με την τηλεθέρμανση δεν ήρθαν ουρανοκατέβατες. Είναι αποτέλεσμα εφαρμογής της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης που μας έταζαν ότι θα έρθει η ανάπτυξη στη περιοχή με καθαρό περιβάλλον και πολλές θέσεις εργασίας. Αντιθέτως έχουμε εκατοντάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες  και όσες δημιουργούνται είναι ελάχιστες και με ανύπαρκτα δικαιώματα. Νεκρούς από τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως των συναδέλφων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Τώρα μας φέρνουν και ενεργειακή φτώχεια.  

    Οι αποφάσεις για το σχήμα με το οποίο θα συνεχίσει η τηλεθέρμανση θα έρθουν να δώσουν ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα των εργατικών -λαϊκών νοικοκυριών. Πιο συγκεκριμένα η λύση που προκρίνεται, θα έχει σα συνέπεια την αύξηση της τιμής που θα αγοράζει την θερμική ενέργεια η διαδημοτική επιχείρηση που θα στηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε περίπου κατά 2,5 φορές πάνω. Αυτό θα έχει σα συνέπεια αναλόγως να αυξηθούν και τα τιμολόγια για τον καταναλωτή. Αυτή η τιμή δεν θα είναι σταθερή και θα εξαρτάται από τις τιμές που θα προκύπτουν από το εμπόριο ρύπων CO2 και το μίγμα που κάθε φορά θα χρησιμοποιείται για την παροχή θερμικής ενέργειας. Με λίγα λόγια ο καταναλωτής θα δεχτεί μια αύξηση το λιγότερο 150%. 

 

Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΦΟΡΆ ΌΛΟ ΤΟ ΛΑΌ

Αφορά τον εργαζόμενο των 400-500 ευρώ που δε θα ξέρει τι να πρωτοπληρώσει.

Αφορά Τον άνεργο που πηγαινοέρχεται από πρόγραμμα σε πρόγραμμα και για μισθό παίρνει ψίχουλα.

Αφορά τον επαγγελματία που χρησιμοποιεί τηλεθέρμανση και για το μαγαζί και για το σπίτι και δε ξέρει αν θα παραμείνει ανοιχτός με τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Αφορά τους φοιτητές που οι γονείς τους ήδη δεν μπορούν να τους συντηρήσουν και άλλοι αναγκάζονται να ξενοικιάσουν ή να δουλέψουν για να σπουδάσουν.  

Αφορά τους συνταξιούχους που με τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους συντηρούν όσο μπορούν  και τις οικογένειες των παιδιών τους.

Αφορά όλο λαό που στέλνει τα παιδιά του σχολείο και οι ήδη κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί των σχολείων θα επιβαρυνθούν κιάλο.      Ταυτόχρονα θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Μαμάτσειου νοσοκομείου που ήδη η κατάσταση του με αφορμή την πανδημία είναι εκρηκτική. 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

    Μπροστά στις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος δεν μένει χρόνος για χάσιμο. Η αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης,  ο  νόμος για τη κατάργηση του ήδη πετσοκομμένου 8ωρου, το άνοιγμα των καταστημάτων με χρέη που δεν ξέρουν αν μπορούν να τα σηκώσουν οι επαγγελματίες  και πάρα πολλοί από αυτούς είναι ήδη χωρίς εισόδημα. 

    Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καλεί εργατικά σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών, σωματεία συνταξιούχων όλο το λαό να βάλουμε φρένο στα σχέδια που θα οδηγήσουν το λαό τον 21ο αιώνα σε ενεργειακή φτώχεια. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Καμία αύξηση τιμολογίου λαϊκής κατανάλωσης
  • Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση
  • Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της τηλεθέρμανσης
  • Όχι στην απολιγνιτοποίηση και στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

 

2 σχόλια στο άρθρο “Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ την Τρίτη 27 Απριλίου ενάντια στους σχεδιασμούς για τη τηλεθέρμανση

  1. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ?
    ΠΑΛΙ ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ?
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ.
    ΠΑΛΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗ ΦΕΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΑΠΟ ΑΥΓΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.