ΣΕΕΕΝ: Το υγειονομικό προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε παραμένει ανεμβολίαστο χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα εμβολιαστεί – Τα ιατρεία στα ορυχεία και τους σταθμούς υπολειτουργούν



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συνάδελφοι,ες

Τους τελευταίους 14 μήνες, η χώρα μας αλλά και όλος ο πλανήτης βιώνει την πανδημία του COVID-19. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την στελέχωση των νοσοκομείων , με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό. Ούτε τολμάει να προχωρήσει στην επιτακτική ανάγκη της επίταξης των ιδιωτών. Δεν έχει προχωρήσει ούτε στην ουσιαστική αύξηση των ΜΕΘ την στιγμή μάλιστα που το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι ακόμα πιο έντονο και οι ανάγκες για ΜΕΘ είναι επιβεβλημένες.

Ένα χρόνο τώρα το υγειονομικό προσωπικό στη πρώτη γραμμή της μάχης , για την πρόληψη της διασποράς και την περίθαλψη των ασθενών. Ενώ οι εμβολιασμοί των υγειονομικών έχουν ξεκινήσει εδώ και 3,5 μήνες, το υγειονομικό προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε (νοσηλεύτριες σε 24ωρη κυλιόμενη βάρδια) παραμένει ανεμβολίαστο, και χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα εμβολιαστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ιατρεία στα ορυχεία και τους σταθμούς να υπολειτουργούν και το νοσηλευτικό προσωπικό να μένει εκτεθειμένο.

Ενώ είναι μεγάλη η ανάγκη να προχωρήσει ο μαζικός εμβολιασμός, η κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων εμβολίων και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό . Σωστά έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός στο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό στις ιδιωτικές δομές υγείας, αυτό όμως δεν έγινε με σκοπό την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών αλλά για το απρόσκοπτο θησαυρισμό των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Από την άλλη όμως οι εργαζόμενες νοσηλεύτριες στους μεγάλους χώρους δουλειάς μένουν εκτεθειμένες.
Οι νοσηλεύτριες στα ορυχεία και στους ΑΗΣ δεν έχουν ενημερωθεί για το αν και πότε σκοπεύει η Δ.Υ.Α.Ε και η ΔΕΗ να κάνει παρέμβαση για τον εμβολιασμό τους.

Απαιτούμε:
-Να εμβολιαστεί εδώ και τώρα όλο το νοσηλευτικό προσωπικό στα ιατρεία της ΔΕΗ ΑΕ
-Ένταξη των νοσηλευτών της ΔΕΗ Α.Ε στο καθεστώς των ΒΑΕ
-Ενίσχυση με προσωπικό με σταθερές εργασιακές σχέσεις στα ιατρεία ορυχείων και σταθμών
-Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.