Πρόσκληση για συμμετοχή με εισήγηση στην ημερίδα “Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθημάτων και υλοποίηση προγραμμάτων και καινοτόμων δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες»



Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, τα ΕΚΦΕ Δυτικής Μακεδονίας και τα ΚΠΕ Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθημάτων και υλοποίηση προγραμμάτων και καινοτόμων δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 15 Μαΐου 2021. 

Σε ποιους απευθύνεται – Στόχος

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή/και υλοποιούν εξ αποστάσεως προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας κλπ) και καινοτόμες δράσεις που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες. Απευθύνεται, επίσης, σε υπεύθυνες/υπεύθυνες ΕΚΦΕ και υπεύθυνους/υπεύθυνες ή μέλη των παιδαγωγικών ομάδων των ΚΠΕ, που, λόγω της πανδημίας, υλοποιούν τις δράσεις και τα προγράμματά τους εξ αποστάσεως.

Η ημερίδα έχει στόχο να αναδείξει καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί κατά τη σύγχρονη ή ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τo τρέχον ή το προηγούμενο σχολικό έτος, ώστε να συμβάλει στη διάχυση καλών πρακτικών, την ανταλλαγή ιδεών και, ως εκ τούτου, τη βελτίωση της εξ αποστάσεως διδακτικής διαδικασίας. 

Θεματικές ενότητες

  • Καλές πρακτικές για την εξοικείωση των μαθητών του Νηπιαγωγείου με έννοιες των φυσικών επιστημών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση 
  • Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των Φυσικών & της Γεωγραφίας στο Δημοτικό Σχολείο
  • Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  • Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προγραμμάτων αγωγής υγείας & καινοτόμων δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες
  • Το πείραμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
  • Φυσικές επιστήμες και ειδική αγωγή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Χρονοδιάγραμμα-Χρήσιμες πληροφορίες

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά το Σάββατο 15 Μαΐου 2021. Η ώρα έναρξης και λήξης, το ακριβές πρόγραμμα και ο σύνδεσμος της ημερίδας θα γνωστοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των περιλήψεων από τους/τις εισηγητές/εισηγήτριες, οπότε και θα αποσταλεί και η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρακολούθηση της ημερίδας. Η χρονική διάρκεια της κάθε εισήγησης θα είναι περίπου 15 λεπτά, αλλά και αυτό θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των περιλήψεων.

Σημαντικές ημερομηνίες

Πρόσκληση υποβολής περιλήψεων από εισηγητές/εισηγήτριες & έναρξη υποβολής περιλήψεων: 15 Απριλίου 2021 

Λήξη υποβολής περιλήψεων από εισηγητές/εισηγήτριες:  5 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση προγράμματος ημερίδας & πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρακολούθηση της ημερίδας: 7 Μαΐου 2021

Διεξαγωγή ημερίδας: 15 Μαΐου 2021

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν με εισήγηση στην ημερίδα να συμπληρώσουν τη φόρμα εισηγητή https://forms.gle/qPeZBUC6z4mjRYBW8 και να αποστείλουν μια περίληψη της πρακτικής που θα παρουσιάσουν στην ημερίδα στο email kalespraktikes.dytmakedonia@gmail.com

Το αρχείο της περίληψης να είναι σε μορφή Microsoft Word (doc ή docx) ή Open Office (odt). Οι οδηγίες για τη μορφοποίηση των περιλήψεων επισυνάπτονται. 

Στους/στις εισηγητές/εισηγήτριες θα δοθεί σχετική βεβαίωση.

Οδηγίες μορφοποίησης των περιλήψεων που θα υποβληθούν στην ημερίδα

Το διάστιχο θα πρέπει να είναι μονό, τα περιθώρια 3,17 πάνω κάτω και 2,54 αριστερά δεξιά, ο τύπος των γραμμάτων calibri και το χρώμα των γραμμάτων μαύρο. 

Ο τίτλος μπαίνει σε bold, πεζά, calibri, μέγεθος 12, στοίχιση στο κέντρο. Αφήνετε μια κενή γραμμή. 

Ακολουθεί το ονοματεπώνυμο του εισηγητή (ή τα ονοματεπώνυμα των εισηγητών). Τα γράμματα σε πλάγια γραφή, calibri, μέγεθος 11, στοίχιση στο κέντρο. Το όνομα πεζά γράμματα και το επίθετο ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Ακολουθούν ειδικότητα, σχολική μονάδα ή δομή και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφήνετε μια κενή γραμμή. 

Ακολουθεί η περίληψη. Ο υπότιτλος σε μέγεθος 12, bold, calibri, στοίχιση αριστερά. Το κείμενο της περίληψης σε μέγεθος 12, calibri, πλήρη στοίχιση, μέχρι 300 λέξεις χωρίς παραγράφους και βιβλιογραφικές παραπομπές. Αφήνετε μία κενή γραμμή.

Ακολουθούν οι λέξεις-κλειδιά. Ο υπότιτλος σε μέγεθος 11, bold, calibri. Οι λέξεις-κλειδιά αμέσως μετά τον υπότιτλο (όχι από κάτω) σε μέγεθος 11, calibri, μέχρι 5, με κόμμα ανάμεσα. Στοίχιση αριστερά. 

Ακολουθεί υπόδειγμα.

Τίτλος εισήγησης

Ιωάννης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, M.Sc., ΠΕ04.04, 12o Γυμνάσιο Κοζάνης  ipapadopoulos@hmerida.com

Μαρία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, M.Ed., Ph.D., ΠΕ70, 18o Δημοτικό Καστοριάς mpapadopoulou@hmerida.com

Περίληψη

Ακολουθεί η περίληψη. Ο υπότιτλος σε μέγεθος 12, bold, calibri, στοίχιση αριστερά. Το κείμενο της περίληψης σε μέγεθος 12, calibri, πλήρη στοίχιση, μέχρι 300 λέξεις χωρίς παραγράφους και βιβλιογραφικές παραπομπές. Αφήνετε μία κενή γραμμή.

Λέξεις-κλειδιά: οδηγίες, μορφοποίηση, ημερίδα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.