Γ. Αμανατίδης: «Παρατείνεται η λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας» – Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ



Με Τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (εδώ) του Νομού Κοζάνης, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη Α., παρατείνεται η λειτουργία της μονάδας ΑΗΣ Καρδιάς IV εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών καθώς κρίνεται αναγκαία η λειτουργία της τηλεθέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής Εορδαίας έως 5-5-2021.

Θερμές ευχαριστίες από τους συναδέλφους Βουλευτές και από εμένα προσωπικά προς τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη Α., τον Υπουργό κ. Σκρέκα Κ., τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Στάση Γ., τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο κ. Κοπανάκη Γ. και τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Οικονόμου Α.

Γραφείο Τύπου Γιώργου Αμανατίδη


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 3,4 ΤΟΥ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Με αφορμή το αίτημα του Δήμου Εορδαίας για την παράταση λειτουργίας των μονάδων 3,4 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και την ανάγκη επιμήκυνσης της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, θέσαμε το θέμα κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησής μας με τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Σκρέκα.

Κατά την εξέλιξη της συζήτησης διαπιστώσαμε από κοινού την ανάγκη παράτασης της λειτουργίας των μονάδων και αναζητήσαμε τρόπους για την σχετική απόφαση.

Ως ΓΕΝΟΠ αναμένουμε από το ΥΠΕΝ και τη ΔΕΗ ΑΕ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχεια των μονάδων.

Τέλος, με δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα τεθεί εκ νέου η ανάγκη της λειτουργίας και άλλων λιγνιτικών μονάδων σύμφωνα και με την πρόσφατη έκθεση του ΑΔΜΗΕ, τονίζουμε πως το κόστος της αναγκαίας λειτουργίας των μονάδων, πρέπει να αποτιμηθεί και να αποδοθεί ως οικονομικό μέγεθος άμεσα στη ΔΕΗ ΑΕ έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια ισχύος στη χώρα και να λειτουργεί χωρίς στρεβλώσεις ο ανταγωνισμός στην αγορά Η/Ε.

Γραφείο Τύπου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γ. Αμανατίδης: «Παρατείνεται η λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας» – Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

  1. Τόσος ραγιαδισμός!Παρακαλαμε τον γεωργιαδη και τους αλλους για να μην κοπει αυριο μεθαυριο η τηλεθερμανση;
    Οταν σταματησει το αυτονοητο να ειναι ειδηση,τοτε να γιορτασετε τα 200 χρονια απ την επαναοσταση!!!
    Ποσο πιο πολυ κατω;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.