Προτάσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης εν όψει της σχεδιαζόμενης από την Κυβέρνηση επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης



Επιστολή προτάσεων για τη διάσωση των επιχειρήσεων του Κλάδου της Εστίασης και την επαναλειτουργία  των επιχειρήσεών του έστειλε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης  & Επενδύσεων και Οικονομικών, κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα, το Επιμελητήριο Κοζάνης  η οποία έχει ως εξής: 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Εν όψει της σχεδιαζόμενης επαναλειτουργίας του κλάδου της Εστίασης, που παραμένει κλειστός ως σήμερα- ήδη από τον Οκτώβριο του 2020- για υγειονομικούς λόγους, λαμβάνοντας υπόψη  τα γενόμενα και μέχρι στιγμής αποφασισθέντα, σας θέτουμε κάποιες προτάσεις του Επιμελητηρίου μας που πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να υλοποιηθούν εκ μέρους της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία και η διάσωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου .

Με δεδομένο δε  ότι η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας της χώρας είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθούν και να ενισχυθούν με επιχορηγήσεις ως προς την ρευστότητά τους για να δώσουν συνολικό «παρών» την «Επόμενη Ημέρα» σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας και ζητάμε:  

  • Το «ταβάνι» της επιχορήγησής να είναι 40.000,00 ευρώ αντί για 100.000,00
  • Το ελάχιστο για κάθε επιχείρηση να είναι 1.500,00 ευρώ ανεξαρτήτως τζίρου 
  • Προϋπόθεση για τη χορήγηση επιχορήγησης να είναι το 20% του τζίρου αντί για 30%
  • Επιχορήγηση 15% αντί για 7%
  • Η περίοδος ελέγχου της μείωσης του τζίρου να είναι  από 01/04/2020 έως 31/03/2021 με συγκριτικό χρονικό διάστημα αυτό από 01/04/2019 έως 31/03/2020 για να συμπεριληφθεί και το πρώτο τρίμηνο του 2021 που παραμένουν κλειστές όλες οι επιχειρήσεις της εστίασης. 

Ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις μας τύχουν της δέουσας εκ μέρους σας προσοχής, σας Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Με τιμή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής»

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.