Ανοιχτή επιστολή των Εργαζομένων  Κοινωφελούς Εργασίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας



Επιτροπή Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Γ.Ν. Πτολεμαΐδας

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:

Τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γ.

Δήμαρχο Εορδαίας κ. Πλακεντά Π.

Τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης

Τα κόμματα του κοινοβουλίου

Όλους τους φορείς του Δήμου Εορδαίας

Είμαστε εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» από τις αρχές του 2017, με ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Εργαζόμαστε σαν νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτές, βοηθοί θαλάμου, τραυματιοφορείς, στην τεχνική υπηρεσία. Δίνουμε την μάχη ενάντια στην πανδημία μαζί με το μόνιμο προσωπικό με ίσους όρους, στα ίδια πόστα, ίδιες βάρδιες, ίδια δουλειά, χωρίς να μας αναγνωρίζονται τα ίδια μισθολογικά και άλλα δικαιώματα. 

Συμπληρώνουμε φέτος τέσσερα χρόνια συνεχούς εργασίας χωρίς ούτε μια ώρα διακοπής της δουλειάς μας. 

Θεωρούμε δίκαιο και αναγκαίο την μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου. 

Και αυτό γιατί η ετήσια ανανέωση των συμβάσεων πάνω από 2.700 συμβασιούχων που βρίσκονται στο πρόγραμμα μας καθίσταται αίολη, βάζει κίνδυνο τον σχεδιασμό των νοσοκομείων. Έχουμε αποκτήσει υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενο μας καθώς πολλοί από εμάς εργάζονται σε μονάδες COVID-19, ΤΕΠ και άλλα τμήματα που απαιτούν χρόνο εκπαίδευσης και το προσωπικό δεν αντικαθίσταται με ευκολία. 

Σε περίπτωση λύσης των συμβάσεων μας θα διαταραχθεί η λειτουργία των δομών υγείας μεταξύ των οποίων και του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου με ότι αυτό συνεπάγεται για την παροχή υγείας στους ασθενείς καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση και την υπηρεσία μας καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν αρκεί απλώς να ανανεώνονται οι συμβάσεις μας καθώς αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης του νοσοκομείου και είναι σε αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 40.000, αλλά και ο οργανισμός του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου έχει τεράστιες ελλείψεις. ‘Όπως αντιλαμβάνεστε είναι επιβεβλημένη η παραμονή μας στο σύστημα καθώς η πίεση και λόγω της πανδημίας είναι τεράστια. 

Στηρίζουμε το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και το ΕΣΥ, πιστεύουμε ότι χρειάζεται αναβάθμιση με σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτό. 

Με αυτή μας την επιστολή σας καλούμε να τοποθετηθείτε απέναντι στο πρόβλημα μας και να μας απαντήσετε ποια είναι η θέση σας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.