Κοζάνη: Για την άλλη Δευτέρα πάει το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Π.Ε. Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, αφού αναμένεται βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων για την covid-19 στον πληθυσμό.

Αυτό εκφράστηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, την οποία συγκάλεσε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, βουλευτών και υγειονομικών, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής και οι δυσκολίες που δημιουργούνται σε οικονομικό επίπεδο με το συνεχιζόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους ελέγχους ώστε να αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση και το ιικό φορτίο στην Κοζάνη, ενώ τέθηκαν και τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν με το παρατεταμένο κλείσιμο του λιανεμπορίου, με επιπρόσθετη χρηματοδότηση που θα δοθεί στους καταστηματάρχες.

Από τους αρμοδίους αναλύθηκαν οι λόγοι της απόφασης που η Π.Ε. Κοζάνης παραμένει στο βαθύ κόκκινο, με τα στοιχεία να δείχνουν αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου τις επόμενες ημέρες.

Κώστας Βασιλάκης – ΕΡΤ

 

 

 

 

3 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Για την άλλη Δευτέρα πάει το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας

  1. Έπρεπε να παραστεί και ο Δεσπότης στην σύσκεψη και οι πιστοί επλήγησαν απο τις κλειστές Εκκλησίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.