Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός σε “αρχαίο” τάφο κατά τη διάρκεια εργασιών στο κέντρο της Βέροιας



Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισε το συνεργείο που κάνει τις εργασίες αντικατάστασης των αμίαντο σωλήνων για την ΔΕΥΑΒ στο κέντρο της Βέροιας.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης (07/4) και ενώ οι εργασίες είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί στην οδό Ανοίξεως, το συνεργείο δούλευε επί της οδού Εμμ. Παπά, όπου και βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός σε “αρχαίο” τάφο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΛΑΟΣ.

Ο αρχαιολόγος που παρίσταται καθημερινά στις εργασίες ενημέρωσε την Εφορεία Αρχαιοτήτων και πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση του ευρήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 07/4 στην εκσκαφή που πραγματοποιεί συνεργείο για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο της ΔΕΥΑΒ στο κέντρο της Βέροιας, μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας για περαιτέρω εξέταση.

Προηγήθηκε προσεκτικός καθαρισμός και αποτύπωση του ευρήματος, ενώ αναμένονται αύριο απαντήσεις για την ακριβή χρονολόγηση και το φύλο.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εικάζεται ότι πρόκειται για σκελετό νεαρού ατόμου (πιθανότατα παιδιού), που χρονολογείται περίπου 1.000 ετών, χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Οι εργασίες του εργολάβου της ΔΕΥΑΒ έχουν σταματήσει στο σημείο, ενώ αναμένεται αύριο να δοθεί πάλι στην κυκλοφορία η οδός Ανοίξεως, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από την Αρχαιολογία, που ολοκλήρωσε την καταγραφή και αποτύπωση του ευρήματος του αρχαίου κλιβάνου(φούρνου) μπροστά στο Κάστρο.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας από το laosnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.