Ενημέρωση σχετικά με την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το μικρό υδροηλεκτρικό έργο στο Σισάνι ισχύος 0,78 MW από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΔΜ



Τσιόγκας Δημήτρης: Σχετικά με την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το μικρό υδροηλεκτρικό έργο στο Σισάνι ισχύος 0,78 MW, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Στις 5/4/2021 συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αποφάσισε επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το μικρό υδροηλεκτρικό έργο στο Σισάνι ισχύος 0,78 MW. Αναλυτικότερα, αφού έλαβε υπόψη την καθολική μας άρνηση και τις ελλείψεις της μελέτης, αποφάνθηκε αρνητικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι΄ αυτό την κυρία πρόεδρο της επιτροπής, την εισηγήτρια και όλα τα μέλη της ξεχωριστά, για την κοινωνική και περιβαλλοντική τους ευαισθησία αναφορικά με το θέμα μας.

Κλήθηκα από την επιτροπή να συμμετάσχω στην συνεδρίαση και αποδέχτηκα την πρόταση για να υπάρχει εκπροσώπηση των θέσεών μας. Εξέφρασα τη γνώμη μου σύμφωνα με το ψήφισμά μας. Παραθέτω το βίντεο της συνεδρίασης για να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας και όχι μόνο.

Με την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ στο νομικό πλαίσιο που διέπει της ΑΠΕ με τη διαπίστωση ότι οι αντιδράσεις που προκαλεί, είναι η απόδειξη ότι πρέπει να βελτιωθεί, δίνοντας τον πρώτο λόγο στις τοπικές κοινωνίες, που γνωρίζουν καλύτερα από όλους, τις τοπικές ιδιαιτερότητες αναφορικά με την ιστορία, την πρωτογενή παραγωγή, το περιβάλλον και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Είναι μια πρώτη τρανταχτή δικαίωσή μας, την τελική απόφαση θα πάρει η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Θα είμαστε εκεί αν χρειαστεί να υποστηρίξουμε και πάλι το δίκιο μας.

Το βίντεο από τη συνεδρίαση:

Τσιόγκας Δημήτρης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.