Υπογειοποίηση και αισθητική αναβάθμιση των εναέριων δικτύων διανομής ενέργειας στη Σιάτιστα



Μετά την Υπογειοποίηση του Εναέριου Δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε στον οικισμό της Νεάπολης, το οποίο σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά την Αισθητική Αναβάθμιση και Υπογείωση των εναέριων Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας.

Η ανωτέρω δράση περιλαμβάνει την υπογειοποίηση του υφιστάμενου εναέριου δικτύου διανομής ενέργειας, από το Ξενοδοχείο «Αρχοντικό» έως και την πλατεία «Τρία Πηγάδια», μετά την πληρωμή από Δήμο Βοΐου του ποσού των 33.232,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.24%), στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ως προκαταβολή για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 830.800,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) και θα συγχρηματοδοτηθεί από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε και τον Δήμο Βοΐου(από πόρους που θα προέλθουν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τέλους Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Τέλους Ανάπτυξης – Ε.Α.Π.Τ.Α. Π.Δ.Μ), με ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 50%-(415.400,00€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), για κάθε συμβαλλόμενο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Το εν λόγω έργο θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και στην ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του αλλά και στην αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας, της προστασίας της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.