Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλει τη μεταφορά δεκάδων ασθενών Covid από την Κοζάνη σε άλλα νοσοκομεία σε μακρινές αποστάσεις με εντολή για περίθαλψή τους από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων

Προς:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ
ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης ΥΠΕ
ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΜΜΕ

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει πως για άλλη μια φορά οι κυβερνητικοί αρμόδιοι αντί να ενισχύσουν την δημόσια περίθαλψη με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, εξακολουθούν την επικίνδυνη πεπατημένη μεταφοράς ασθενών από περιοχή σε περιοχή και τις εντολές περίθαλψής τους από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, η 3η ΥΠΕ σχεδιάζει μεταφορά δεκάδων ασθενών Covid από την Κοζάνη σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας σε μακρινές αποστάσεις με εντολή για περίθαλψή τους από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, με δεδομένο ότι η υποστελέχωση σε όλα τα νοσοκομεία Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών) είναι τραγική.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και τους διοικητές των εκεί νοσοκομείων να εγκαταλείψουν αμέσως αυτούς τους ανεύθυνους και επικίνδυνους σχεδιασμούς και να φροντίσουν άμεσα τόσο για την ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, όσο και για την άνευ όρων επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών της περιοχής και για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλει τη μεταφορά δεκάδων ασθενών Covid από την Κοζάνη σε άλλα νοσοκομεία σε μακρινές αποστάσεις με εντολή για περίθαλψή τους από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.