Κατασκευή e-shop με επιδότηση ΕΣΠΑ μέσω e-λιανικό



Το πρόγραμμα e-λιανικό από το ΕΣΠΑ προσφέρει σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικής, χρηματική επιδότηση για δημιουργία e-shop. H λειτουργία των καταστημάτων αυτών θα πρέπει να έχει ανασταλεί από τις 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα, για να υπάρχει δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα.

Η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση για την κατασκευή e-shop φτάνει τα 5.000€, ενώ αντίστοιχα για την αναβάθμιση ενός υπάρχοντος ηλεκτρονικού καταστήματος φτάνει τα 1.500€. Για περίπτωση αναβάθμισης, το ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να είχε δημιουργηθεί πριν από τις 18 Μαρτίου του 2020.

Μια ακόμα βασική προϋπόθεση για τη έγκριση μιας επιχείρησης ως δικαιούχο στο πρόγραμμα επιδότησης, είναι να έχει μειωμένο τζίρο. Η μείωση που πρέπει να έχει καταγραφεί είναι πάνω από 20% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Για τις νέες επιχειρήσεις χωρίς εμπορική δραστηριότητα μέσα στο 2019, ο υπολογισμός μείωσης τζίρου θα είναι 100% στον κύκλο εργασιών τους.

Έξοδα από τη δημιουργία e-shop που καλύπτονται από το e-λιανικό

Αφού γίνει η αίτηση για το e-λιανικό υπάρχουν κάποια προκαταρκτικά βήματα πριν ξεκινήσει η δημιουργία e-shop. Αυτά είναι για παράδειγμα ο ορισμός της έδρας και της δραστηριότητας του e-shop, επιλογή συνεργάτη courier για τις αποστολές εμπορευμάτων κ.α.

Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, ξεκινά η κατασκευή e-shop. Με την επιχορήγηση από το e-λιανικό μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα για:

  • Τη φιλοξενία του e-shop σε server
  • Την αγορά υπολογιστών, laptop, λογισμικού κλπ,
  • Τις υπηρεσίες ανάπτυξης και κατασκευής του e-shop
  • Τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής ασφάλειας για το e-shop σας

Το e-λιανικό προβλέπει ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα που θα κατασκευαστεί, θα πρέπει να λειτουργεί σε δύο γλώσσες και να είναι φιλικό για κινητές συσκευές. Η κατασκευή e-shop πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες από τη ημερομηνία της έκδοσης της εγκριτικής απόφασης.

Πώς θα επιλέξετε web agency για την κατασκευή του e-shop σας

Για να επιλέξετε συνεργάτη που θα αναλάβει τη δημιουργία e-shop με το e-λιανικό, αναζητήστε προηγούμενες δουλειές του πάνω στην κατασκευή e-shop.  Ζητήστε να δείτε προηγούμενα projects που έχει υλοποιήσει, για να πάρετε μια ιδέα από την ποιότητα της δουλειάς του.

Ένα web agency μπορεί επίσης να σας προτείνει ιδέες και λύσεις για τις αποφάσεις που θα πάρετε σχετικά με:

  • To domain name
  • Το κατάλληλο CMS (Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου) 
  • Τον server  για το hosting
  • Το νέο σας λογότυπο 
  • Το γραφιστικό περιεχόμενο στο e-shop
Τι να κάνετε μετά τη δημιουργία e-shop

Το e-shop είναι το πρώτο βήμα στο online επιχειρείν.  Μετά την κατασκευή του e-shop, είναι καλό να ακολουθήσετε ένα πλάνο digital marketing. Με σωστές πρακτικές του digital marketing θα έχετε τη δυνατότητα να κερδίζετε περισσότερα από τις πωλήσεις σας.

Τα social media και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να σας δώσουν την ώθηση που χρειάζεστε, ειδικά με ένα νέο e-shop. Βοηθήστε το νέο σας e-shop με το digital marketing και επιτρέψτε στο κοινό να σας ανακαλύψει.

Στη digital challenge_ αναλαμβάνουμε την κατασκευή e-shop και μέσα από την εμπειρία μας, σας βοηθάμε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ρωτήστε μας σχετικά με τη δημιουργία e-shop, αλλά και για να αναλύσουμε τις δυνατότητες που παρέχει το digital marketing στο ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.