Απονομή Διαπίστευσης Erasmus στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας



Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας απονεμήθηκε η Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01-KA120-SCH-094714, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+, που εξασφαλίζει στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του Νέου Προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Η Διαπίστευση καλύπτει την περίοδο από 1 Μαρτίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2027 και απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση της αίτησης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας με κωδ. αρ. 2020-1-EL01-KA120-SCH-094714, που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για Διαπίστευση-EAC/A02/2020 στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η διαπίστευση Erasmus+, αποτελεί εργαλείο για τα Ιδρύματα – Οργανισμούς εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σχολικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία και επιβεβαιώνει ότι οι κάτοχοί της έχουν εκπονήσει Σχέδιο υλοποίησης ποιοτικών δραστηριοτήτων κινητικότητας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του Ιδρύματός – Οργανισμού τους.

Με βάση το Σχέδιο Κινητικότητας που υποβλήθηκε και τους Στόχους Στρατηγικής Ανάπτυξής της , η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας θα καταθέσει αίτηση για υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 ως συντονιστής κοινοπραξίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.