Για την ενίσχυση και τη συμπαράσταση των σεισμοπλήκτων της επαρχίας Ελασσόνας – Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα



Την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου μετέφερε στις Ενορίες της Α.Π.Β. (Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, Γενεσίου της Θεοτόκου Πλατανορρεύματος και Μοσχοχωρίου, Αγίου Νικολάου Παλαιογρασάνου, Αγίου Νικολάου Καταφυγίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Κυριακής (Σκούλιαρης), Αγίας Παρασκευής Πολυφύτου, Αγίων Πέτρου και Παύλου Ίμερας και Αύρας, Αγίου Γεωργίου Νεράιδας, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βαθυλάκκου, Αγίου Γεωργίου Μεσιανής και Κουβουκλίων, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ροδίτη, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λευκάρων, Αγίου Διονυσίου Βελβεντού) της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας, για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Σεβ. κ. Παύλου, για τη συμπαράσταση (διά προσευχής και καλών έργων) στους χειμαζόμενους και πληγέντας από τον πρόσφατο σεισμό στην επαρχία Ελασσόνας, με τη συγκέντρωση στις Ενορίες τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών υγιεινής για τους πληγέντες.

‘’ Το πρωταρχικό και αναγκαίο’’, έλεγε στην Εγκύκλιό του ο Σεβ. κ. Παύλος, ‘’είναι η ολόψυχος προσωπική προσφορά όλων μας προς τους δοκιμασθέντας αδελφούς μας και η εκ βαθέων και με πίστη προσευχή προς τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό για την ανακούφιση και παρηγοριά τους’’.

Και κατέκλειε το λόγο του υπενθυμίζοντας πατρικώς: ‘’Μη λησμονούμε την δική μας συμφορά του έτους 1995, όταν άλλοι προσέτρεξαν για μας’’.

Τα τρόφιμα και τα είδη υγιεινής, όσα που ολοπρόθυμα και από το υστέρημά του πρόσφερε ο λαός ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Επισκόπου και Μητροπολίτη μας, έχουν μεταφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Όλα αυτά θα μεταφερθούν από Αυτήν στον προορισμό τους.

Κλείνω το σημείωμα αυτό μ’ ένα σαρακοστιανό τροπάριο από το Μέγα Απόδειπνο, που ακούγεται στους κλειστούς, λόγω κατακόκκινης καραντίνας από την επιδημία του φονικού ιού, λειτουργικά ενεργούς, χωρίς την παρουσία πιστών, Ναούς: ‘’Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν εν θλίψεσιν ουκ έχομεν. Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Για την ενίσχυση και τη συμπαράσταση των σεισμοπλήκτων της επαρχίας Ελασσόνας – Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

  1. Προσεχετε την ελεημοσυνην ημων μη ποιειν εμπροσθεν των ανθρωπων προς το θεαθηναι αυτοις.ει δε μήγε,μισθον ουκ εχετε παρα τω πατρι υμων τω εν τοις ουρανοις.Οταν ουν ποιης ελεημοσυνην,μη σαλπισεις εμπροσθεν σου,ωσπερ οι υποκριται ποιουσιν εν ταις συναγωγαις και εν ταις ρυμαις,οπως δοξασθωσιν υπο των ανθρωπων.αμην λεγω υμιν ,απεχουσι τον μισθον αυτων.σου δε ποιουντος ελεημοσυνην μη γνωτω η αριστερα σου τι ποιει η δεξια σου,οπως ή σου η ελεημοσυνη εν τω κρυπτω και ο πατηρ σου ο βλεπων εν τω κρυπτω αποδωσει σοι εν τω φανερω”
    Ματθ.6,2-4!!!
    Μεχρι χθες ο εκκλησιαστικος τυπος,επνεε τα μενεα κατα της υπουργου,της κορης Κεραμεως!
    Την ανεβασε σ’ ολες τις πυρές της ιερας εξετασης,καθοτι αφορισμενη απο τον αγιο αμβροσιο!!
    Σημερα,χαρας ευαγγέλια για τον εκκλησιαστικο τυπο,σημερα με την οικονομικη ενισχυση των εκκλησιων,ετοιμαζει την αγιοκαταταξη της Κεραμεως,της δεινοπαθουσης,μεγαλη η χαρη της;
    Κρατα με να σε κρατω….τα υπολοιπα γνωστα!!
    Ομοιος ομειω αει πελαζει….
    Ρύμα,ο δρομος!!
    Ρίμα,η ομοιοκαταληξια!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.