Μαγαζί γωνία – Άρθρο του Βασίλη Μαρκόπουλου



Του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Ο κ. Πρωθυπουργός κι ο επί της Υγείας και της Πανδημίας Υπουργός εδώ και δώδεκα μήνες δε βρήκαν το χρόνο να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Γιατρών και των Νοσηλευτών , που ζούν από μέσα τα προβλήματα , προσφέρουν τα πάντα ακόμα και τη ζωή τους και προτείνουν λύσεις άμεσες και συγκεκριμένες για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών. Φαίνεται ότι ακόμα οι παλάμες των Κυβερνώντων είναι κατακόκκινες από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια της πρώτης φάσης της πανδημίας γιατί πίστευαν ότι θα ξεμπέρδευαν σε ένα δίμηνο και δεν θα τους χρειάζονταν. Ούτε καμιά συνάντηση έγινε με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και η όλη συζήτηση περιορίζεται στις στείρες κι άγονες καπνοντουφεκιές της Βουλής , όπου οι 158 της πλειοψηφίας υπο την κηδεμονία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας ψηφίζουν αγόγγυστα , σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα ό,τι τους προσφερθεί ( ακόμη και όσα δεν είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ) υπο το φόβο της πανδημίας.

Βρήκε όμως το χρόνο , κι αρκετές φορές μάλιστα , ο κ. Πρωθυπουργός να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας για να συζητήσουν το άνοιγα των Εκκλησιών είτε στις γιορτές των Χριστουγέννων είτε τώρα το Πάσχα. Γιατί τόση αγωνία !!!Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η ασφάλεια και η υγεία όλης της κοινωνίας ; για την οποία δεν έχουν το χρόνο να συζητήσουν και να συμβάλλει κι η Εκκλησία με το δικό της τρόπο , όπως τα Νοσοκομεία ; Δε γνωρίζουν ότι οι Ναοί είναι τόποι συγχρωτισμού και κατά συνέπεια τόποι μετάδοσης του ιού ; Κάνουν καλό ή κακό στους πιστούς , που μπορούν με πολλούς τρόπους να εκφράσουν τα θρησκευτικά τους συναισθήματα ; Τι προέχει σε όλα αυτά ;

Το λιανεμπόριο παραμένει επι μήνες κλειστό κι όλοι είδαμε από κοντά ότι πράγματι λάμβανε και εφάρμοζε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας , αλλά δυστυχώς η Επιτελική Διακυβέρνηση δε βλέπει το λιανεμπόριο σαν μαγαζί γωνία , αλλά μόνο την Εκκλησία κι οι δύο μαζί συντονίζονται και ταυτίζονται σε βάρος των πιστών και όλης της κοινωνίας !!!

2 σχόλια στο άρθρο “Μαγαζί γωνία – Άρθρο του Βασίλη Μαρκόπουλου

  1. Πολυ ωραιο αρθρο!!
    Και μαγαζι γωνια και νοικι πληρωμενο απ’ το κρατος.
    Αν μπορει,το κρατος εννοω,ας κανει αλλιώς!!!!
    Όμοιος ομοίω αει πελάζει..
    Οι γιατροι και οι νοσηλευτες καθημερινα με τον αγωνα τους ,τον τιτανιο,κανουν θαυματα για να σωσουν οτιδηποτε αν σωζεται!!
    ” αλλου τα κακαρισματα κι αλλου γεννουν οι κοτες!!
    Τα θαυματα των καναπεδων και των υποκριτων καλα κρατουν!!

  2. Η επιστημη ,Κυριε Μαρκοπουλε,δεν θα κλεψει την νικη της,κατα του κορωνοιου,προσκυνώντας πολιτικους και θρησκευτικους ταγούς!!
    Αλοιμονο!!!!αν η επιστημη εσκυβε τον αυχενα σε εξουσιες παραπλανησης του κοσμου,δεν θα υπηρχε τιποτα ορθιο πανω στη γη!!
    Λεγει ο Παρμενιων στο Αλεξανδρο: τη νυχτα μα θες θα ορμησουμε να αφανισουμε ασυνταχτο τον οχλο!!
    Και ο Αλεξανδρος απαντησε:Σοφε Παρμενιωνα,τη νικη δεν θα κλεψω.να ατιμασω τη φημη μου ποτέ μου δε θα στέρξω!!!!( γαυγάμηλα 1 οκτωβριου 331 π.Χ.)
    Αυτοι ειναι οι συγχρονοι Αλεξανδροι-γιατροι που μαχονται νυχθημερον για να σωσουν τον ανθρωπο!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.