Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης για την κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στη περιοχή

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 4 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 11:00ΠΜ ΣΤΗΝ ΓΈΦΥΡΑ ΡΥΜΝΊΟΥ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης συμμετέχει στη κινητοποίηση που καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στη περιοχή.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αιανής, των Καμβουνίων και των Σερβίων χρόνια τώρα έχουν πληρώσει τις επιπτώσεις της λειτουργίας των Μεταλλείων Αμιάντου Βόρειας Ελλάδας (ΜΑΒΕ) που καταλήστευσαν την περιοχή και κατέστρεψαν υγεία των εργαζομένων.

Όλος ο λαός της περιοχής έχει πληρώσει πανάκριβα και τη δραστηριότητα της ΔΕΗ που με σκοπό το κέρδος δεν υπολόγισε το κόστος στο περιβάλλον, την υγεία του λαού της περιοχής. Ταυτόχρονα είναι στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλοι τη περιοχή σε χαβούζα με τη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου, χώρο για τη ταφή επικίνδυνων αποβλήτων, τη καύση απορριμμάτων.

Σηκώνουμε κεφάλι και οργανώνουμε τον αγώνα μας όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής:
– Όχι στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Ζιδάνι ή σε άλλη επιβαρημένη τοποθεσία της περιοχής μας (πχ Ορυχείο Νότιο Πεδίο).
– Μέτρα για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος
– Διαχείριση απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων προς όφελος του λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων.

 
 

loading…


 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.