Συνάντηση του Γ. Αμανατίδη στα γραφεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με στελέχη του ιδρύματος – Ποιοι στόχοι τέθηκαν



Μια πολύ παραγωγική συνάντηση είχα σήμερα (26-3-2021), στα γραφεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη Θεόδωρο, τον Αντιπρύτανη κ. Σαριαννίδη Νίκο και τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δάρδα Κων/νο.

Στο πλαίσιο περιοδικών συναντήσεών μου με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου αξιολογούμε την πορεία των όσων συζητήσαμε και θέτουμε νέους στόχους.

Ειδικότερα:

α. Έγινε ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των υποδομών της Πανεπιστημιούπολης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΖΕΠ Κοζάνης καθώς και της πορείας προώθησης των έργων στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα.

β. Συζητήθηκε μια ενδιαφέρουσα και καινοτόμα ιδέα για την ενίσχυση της παρουσίας του Πανεπιστημίου στα θέματα της ενέργειας.

γ. Συζητήθηκε η πρόοδος του σχεδιασμού που αφορά στις υποδομές στην Πτολεμαΐδα και δεσμεύτηκα να συνδράμω, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

δ. Προσδιορίσθηκαν οι ενέργειες του Πανεπιστήμιου για την ωρίμανση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του με πόρους του ΕΣΠΑ δηλαδή την ανάπτυξη των υπολειπόμενων αναγκαίων υποδομών.

ε. Συζητήθηκε ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ψηφίσθηκε πρόσφατα καθώς και η βελτιστοποίηση λειτουργίας του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των προβλεπόμενων σ ’αυτόν π.χ βαθμοί εισαγωγής, προστασία του Πανεπιστημίου.

Η συνεργασία μας με στόχους, βήματα, και ενέργειες θα συνεχιστεί γιατί η μέχρι τώρα αξιολόγησή της είναι θετική.

Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.