Σε κλινική covid μετατρέπεται η ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης



Ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη αύξηση των θετικών κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης, με το Νοσοκομείο Κοζάνης να ασφυκτιά το τελευταίο δεκαήμερο. Οι κλίνες covid, είναι γεμάτες και τα περιστατικά, που μεταφέρονται, παραμένουν στη βραχεία νοσηλεία, για να μεταφερθούν απευθείας σε όμορα Νοσοκομεία της περιοχής.

Παράλληλα και η κίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, καθώς διακομίζουν περιστατικά με συμπτώματα κορονοϊού, κυρίως από την περιοχή των Σερβίων, από την πόλη της Κοζάνης και από τοπικές κοινότητες του Δήμου. Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή τους να κλείσουν τα καταστήματά τους από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου ως και το Σάββατο 3 Απριλίου θέλοντας να συμβάλουν στην καταπολέμηση της έξαρσης της πανδημίας, δήλωσαν οι έμποροι στην περιοχή των Σερβίων.

Σχέδιο C στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Την ίδια ώρα, όλα είναι έτοιμα στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης για την μετατροπή της, σε κλινική covid. Αυτό θα συμβεί, εφόσον υπάρξει ανάγκη τις επόμενες ημέρες για νοσηλεία ασθενών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα περιστατικά, που το τελευταίο διάστημα κρατούν ασφυκτικά γεμάτη την παθολογική, με τους περισσότερους ασθενείς να μεταφέρονται σε όμορα Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου, παραμένει αυξημένη η προσέλευση των θετικών στον ιό κατοίκων της περιοχής για νοσηλεία και υπάρχει άμεσα η ανάγκη δημιουργίας νέων κλινών. Στη προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί η ψυχιατρική κλινική με τους 10 περίπου νοσηλευόμενους να μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζοντας το σχέδιο C, τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ψυχικά ασθενείς αλλά και τα έκτακτα περιστατικά, θα εξετάζονται από το επιστημονικό προσωπικό της ψυχιατρικής κλινικής στο «Ψυχαργώς» κτίριο, που διαθέτει το Νοσοκομείο Κοζάνης- βραχείας παραμονής, για όσο διάστημα χρειαστεί. Η συγκεκριμένη δομή χρησιμοποιείται κυρίως για άτομα, που επανεντάσσονται στην κοινωνία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.