Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών: «Δεν υπάρχει ούτε ευρώ – Απευθυνθείτε στον Άδωνι»

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Καλλιόπη Βέττα και Θεοπίστη Πέρκα και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών προς τους εκπροσώπους των κλάδων της εστίασης, των γυμναστηρίων και των εμπόρων της Δυτικής Μακεδονίας, στους οποίους ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει ούτε ευρώ… Να απευθυνθείτε στον Άδωνι για τα 45 εκατομμύρια!”.

Εδώ και έναν χρόνο οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας έχουν πληγεί βάναυσα από τα αλλεπάλληλα κλεισίματα της αγοράς με κυβερνητική εντολή. Επίσης το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 στη Δυτική Μακεδονία» άφησε εκτός στήριξης 9 στις 10 επιχειρήσεις!

Οι υποσχέσεις της Περιφέρειας για νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη Δυτική Μακεδονία, διαψεύδονται από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία για ακόμα μια φορά αδιαφορεί για τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την υγειονομική κρίση.

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου
Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα
Βουλευτής Φλώρινας, Θ. Πέρκα
Βουλευτής Μεσσηνίας & Τομεάρχης Ανάπτυξης, Α. Χαρίτσης


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 

Θέμα: «Υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Απευθυνθείτε στον Άδωνι»

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2021 με παρόντες: τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, τους κυβερνητικούς βουλευτές ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας και εκπροσώπους των κλάδων της εστίασης, των γυμναστηρίων και των εμπόρων της Δυτικής Μακεδονίας, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταϊκούρας αποποιήθηκε της ευθύνης στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο αίτημα των εκπροσώπων των παραπάνω κλάδων για οικονομική στήριξη, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας από το ΕΣΠΑ απαιτείται λόγω της υπερδέσμευσης και η εθνική χρηματοδότηση, γεγονός που δεν επιτρέπει κατά τον Υπουργό την υλοποίησή του. 

Μάλιστα ενημερωνόμαστε πως σε ερώτηση για το πως θα στηριχθούν οι εν λόγω κλάδοι, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα και ξεκαθάρισε αυτολεξεί πως “Δεν υπάρχει ούτε ευρώ… Να απευθυνθείτε στον Άδωνι για τα 45 εκατομμύρια!”.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη που προϊδεάζει και παραπέμπει στη μη πραγματοποίηση της υπόσχεσης από την Περιφέρεια για νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία, δημιούργησε εύλογη ανησυχία και απογοήτευση των επιχειρηματιών.

Επειδή το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 στη Δυτική Μακεδονία» άφησε εκτός στήριξης 9 στις 10 πληττόμενες επιχειρήσεις,

Επειδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας εδώ και ένα χρόνο έχουν πληγεί καίρια από το παρατεταμένο κλείσιμο της αγοράς με κυβερνητική εντολή,

Επειδή η ανησυχία των επιχειρηματιών της Δυτικής Μακεδονίας που δεν βοηθήθηκαν είναι έντονη,

Επειδή ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε την αποκλειστική αρμοδιότητα για οικονομική στήριξη στον Υπουργό Ανάπτυξης, 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Προτίθεστε να προβείτε στην υλοποίηση νέου προγράμματος για την στήριξη των επιχειρήσεων των κλάδων της εστίασης, των γυμναστηρίων και των εμπόρων ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχουν υποστεί;

 1. Σκοπεύετε να διεκδικήσετε από το Υπουργείο Οικονομικών το ποσό που αφορά στο σκέλος της εθνικής χρηματοδότησης για νέο πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; 
 2. Με ποιον τρόπο θα ενισχύσετε τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογενειακές επιχειρήσεις της περιοχής που πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες των συνεχιζόμενων lockdown;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Βέττα Καλλιόπη

Πέρκα Θεοπίστη

Χαρίτσης Αλέξανδρος

2 σχόλια στο άρθρο “Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών: «Δεν υπάρχει ούτε ευρώ – Απευθυνθείτε στον Άδωνι»

 1. Βιβλος γενεσεως δημοκρατιας!!στελιος!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Φιλοι μου καλοι,καλημερα!!
  Καθεστε και ασχολειστε με ,το, τι ειπε ο γεωργιαδης;
  ναζισμος εγεννησε αντισημιτισμο,αντισημιτισμος εγεννησε κων.πλευρη,κων.πλευρης εγεννησε αμβροσιονισμο( βλεπε πνευματικο πατερα της χρυσης γαβ!γαβ!γης) ,αμβροσιονισμος εγεννησε ομοφοβισμο,ομοφοβισμος εγεννησε τον ξενοφοβισμο,ξενοφοβισμος εγεννησε το ψεμα,ψεμα εγεννησε γεωργι…Αδη!!
  Νομιζω τα ειπα ολα!!
  Προς επιρρωσιν των παρα-πανω ενα μονο θα πω!!
  Το 2013 στην πατριδα μου στον Βόλο ειπε αυτολεξει” πρεπει να καταλαβουν οι μεταναστες,πως,ειναι α ν ε π ι θ υ μ η τ ο ι στην χωρα μας!!
  Ο ανθρωπος που ολημερις καθεται σ ενα γραφειο του σκαι και φτιαχνει κολαζ με φωτογραφιες!
  Και οταν δει μια φωτο με τις” αριστειες “της αχρηστιας,βαζει και την φωτο του Αλεξη διπλα!!
  Ο μεγαλυτερος εκπροσωπος του αντι σημιτισμου στην ελλαδα,ο οποιος προκειμενου να γλειψει κοκ(κ)αλο εξουσιας,παραμονες του εβραικού πασχα πλαθει κουλουρακια εβραικα,φορώντας σκουφακι( κιπά) στο κεφαλι του!!
  Καλη επιτυχια στο πολυτιμο εργο σας,υπομονη και επιμονη!
  Μπορα ειναι θα περασει!
  Ενας συντροφος απ το μαγευτικο Πήλιο!!

  ” σημερα μονο οι ηλιθιοι κανουν δικτατοριες με τανκς,απο τη στιγμη που υπαρχει η τηλεοραση”
  Ουμπρρτο Εκο!!
  Και θα προσθετα,αδεία,του Εκο και οταν υπαρχει σκαι και υπαρχουν κολαζ!!
  Καλη δυναμη!!

 2. Βιβλος γενεσεως δημοκρατιας!!στελιος!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Και εμεις οι βολιωτες παθαμε βερτιγκο,ομαδικη παρακρουση!!
  Ο αριστερος βολος,ο ομορφος βολος ,που, ποτε στην ιστορια του δεν ειχε δημαρχο της δεξιας,τωρα;αφηστε τα καλυτερα!
  Τωρα που βλεπουμε να μην εχουν αφησει ορθιο κολυμπηθροξυλο οι της ” αριστειας”, βγαινουμε στα παραθυρα,αφου μας εκλεισαν μεσα,βγαινουμε σαν τα σαλιγκαρια ,μετα την βροχη και φωναζουμε στ αντικρυστα παραθυρα: την επομενη φορα,δαγκωτο στον Αλεξη!!
  Γενοιτο!καλλιο αργα παρα ποτε!!
  Ευτυχως εχουμε δυο λιονταρια της αριστερας,δυο αγωνιστες του ΣΥΡΙΖΑ που βαστανε θερμοπυλες και διασωζουν την τιμη και περηφανια του βολου της αριστερας και των καπνομαγαζων των αγωνιστων εργατων του προηγουμενου αιωνα,δυο λιονταρια,τους αξιους συνεχιστες της αριστερης Ιστοριας του Βολου,την βουλεύτρια Παπανατσιου Κατερινα,οικονομολογο και τον Μεικόπουλο Αλεξανδρο,καθ αυτου Αλεξανδρο,των πολιτικων Επιστημων!!
  Το πανεπιστημιο του Βολου,στην παραλια,ηταν καπνομαγαζο,τωρα διαμορφωθηκε και επενδυθηκε με κατασπρα μαρμαρα….
  σ αυτα τα ασπρα,παλλευκα μαρμαρα κακια σκουρια δεν πιανει…
  Μπορα ειναι θα περασει…
  Σ αυτο το καπνομαγαζο δουλευαν ολημερις εργατες του βολου και πολλοι εξ αυτων αφηναν την τελευται πνοη τους μεσα στην υγρασια του καπνου..και μεσα στην καταπιεση απο την σκληροτητα των εργοδοτων!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.