«Ασφυκτιά» η Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης – Τι λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου για τις παραιτήσεις γιατρών

Στα όριά της βρίσκεται πλέον η Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, καθώς εδώ και ημέρες υπάρχει πληρότητα σε όλες τις κλίνες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε covid-19, ενώ πλέον τα περιστατικά τα οποία πάνε για νοσηλεία διακομίζονται, τόσο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όσο και στο Γενικό νοσοκομείο των Γρεβενών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, αφού τόνισε ότι «υπάρχουν αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού», επισήμανε ότι το «Μαμάτσειο προσπαθεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση και με τη βοήθεια κοντινών Νοσοκομείων».

Σύμφωνα με τον κ. Γκανάτσιο τα περιστατικά στο 3ο κύμα της πανδημίας «είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί θάνατοι».

Αναφερόμενος στο θέμα των παραιτήσεων γιατρών από το Νοσοκομείο ο διοικητής του Μαμάτσειου, αφού επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει ήδη μία παραίτηση γιατρού από την Παθολογική Κλινική, ο οποίος την έχει υποβάλλει πριν ένα μήνα, προκειμένου να υποβάλλει την αίτησή του στην προκήρυξη για θέση σε Νοσοκομείο της γενέτειρας του», επισήμανε ότι «ο γιατρός παραμένει ακόμη στη θέση του, γιατί αυτή δεν είναι άμεσα εκτελεστέα και θα ενεργοποιηθεί το Μάιο».

Όπως τόνισε ο κ. Γκανάτσιος στην πρόσφατη προκήρυξη υπάρχουν οκτώ θέσεις γιατρών για την Παθολογική και ευελπιστεί να καλυφθεί το κενό αυτό και όποιο άλλο υπάρξει. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του και ένας γιατρός στην Παιδιατρική, προκειμένου να εργαστεί στην Κύπρο, ενώ αναμένεται να γίνει, όπως ανέφερε το ίδιο και για τη σύζυγό του, που είναι γιατρός στην Παθολογική κλινική.

Μάκης Νασιάδης για την ΕΡΤ

3 σχόλια στο άρθρο “«Ασφυκτιά» η Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης – Τι λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου για τις παραιτήσεις γιατρών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.