Συγκέντρωση και πορεία από την Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης τιμώντας την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας

Συγκέντρωση και πορεία διοργάνωσε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, τιμώντας αγωνιστικά την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης και το Σωματείο Εργατών και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).

Με σύνθημα “Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας. Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα”, γυναίκες και άντρες διαδήλωσαν μαχητικά την απόφασή τους να κλιμακώσουν την πάλη για ζωή με δικαιώματα, με αιχμή των διεκδικήσεων μας το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιώργος Γκούμας, επικεντρώνοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες γυναίκες σε εμπόριο και σουπερμάρκετ.

Ακολούθησε η Μαρία Αραπογιάννη μέλος του ΔΣ της ΑΚΓΚ με την κεντρική ομιλία, όπου σημείωσε : «Στέλνουμε μήνυμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου ότι τα καλυμμένα στόματα έχουν και φωνή και δύναμη και μπορούν να διεκδικήσουν όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν μια χούφτα παράσιτα. Προβάλλουμε την αναγκαιότητα της συλλογικής διεκδίκησης, μπορούμε να συμβάλλουμε να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση η αθλιότητα που βιώνουμε και να φωτίσουμε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να αντιπαλέψουμε. Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη!»

 
 

loading…


 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.