Λαϊκή Συσπείρωση: Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η εμπορευματοποίηση της ενέργειας και η απολιγνιτοποίηση

Το μεγάλο σκάνδαλο που θα σπρώξει πιο βαθιά στην φτώχια και την εξαθλίωση το λαό της περιοχής είναι η απολιγνιτοποίηση. Η προώθηση δηλαδή των συμφερόντων των «πράσινων» μονοπωλίων στον κλάδο της ενεργείας που θα εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια του λαού, θα εκτινάξουν την ανεργία, θα καταστρέψουν το περιβάλλον, θα μετατρέψουν την χώρα μας σε ενεργειακά εξαρτώμενη.

Σε αυτό το σκάνδαλο της εμπορευματοποίησης της ενέργειας συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Συμφώνησαν ότι αποτελεί μονόδρομο και έσπευσαν με τις προτάσεις τους να ομορφύνουν αυτό το «τέρας» στα μάτια του λαού. Ανακάλυψαν ευκαιρίες, διεκδίκησαν μεγαλύτερη «ενεργειακή δημοκρατία» κ.α. παίζοντας επάξια το ρόλο τους σαν αμορτισέρ των λαϊκών αντιδράσεων, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι όλοι από αυτά τα σχέδια.

Η συζήτηση για το νόμιμο και ηθικό του γεγονότος ότι μέλη των οικογενειών της «τριανδρίας» που αποτελεί την δημοτική αρχή εμπλέκονται με επενδύσεις σε φωτοβολταικά, τα οποία με τόσο σθένος υπερασπιζόταν στα Δημοτικά συμβούλια, είναι κατακριτέα και επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας ότι η όλη συζήτηση για τη λεγόμενη «δίκαιη» μετάβαση δεν αφορά τα δίκια του λαού που είναι ο σίγουρος χαμένος, αλλά τη «δίκαιη» μοιρασιά της πίτας μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων στο νέο ενεργειακό τοπίο. Γίνεται μια σφαγή για το ποία μορφή, ποια επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν, ο καθένας έχει συστρατευτεί πίσω από ανταγωνιστικά σχέδια και βέβαια όσοι έχουν αναλάβει να προωθήσουν αυτά τα σχέδια, «ανταμείβονται» ανάλογα.

Ταυτόχρονα όσο ανήθικο είναι να ψηφίζεις σε Δημοτικό Συμβούλιο για να προωθήσεις συγκεκριμένες επενδύσεις από τις οποίες ωφελούνται συγγενικά σου πρόσωπα, τόσο ανήθικο είναι και να καταψηφίζεις για να προωθήσεις αλλά, αντίπαλα συμφέροντα συγγενικών προσώπων η όχι.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Κοζάνης να βγάλει τα συμπεράσματα του. Αν κάτι αποδεικνύουν οι όποιες αποκαλύψεις είναι η βαθιά σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος μέρος του οποίου είναι και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση, όπου η μια του όψη είναι η διαφθορά και τα πάρε-δώσε με επιχειρηματίες, ενώ η άλλη είναι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υπηρέτησαν όλοι τους τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.