Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – Φόβοι για κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων όταν λειτουργήσει ξανά ο κλάδος

Ο κλάδος της άσκησης, που επιτυγχάνεται στους χώρους των γυμναστηρίων, έχει πληγεί από την πανδημία ίσως περισσότερο από κάθε άλλον. Μάλιστα, η οικονομική ζημιά είναι τέτοια, ώστε εκφράζονται φόβοι για οριστική αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, ακόμη και όταν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δώσει την έγκρισή της για εκ νέου λειτουργία των γυμναστηρίων.

«Είναι ορατός ο κίνδυνος για πάρα πολλούς να μην μπορούν να λειτουργήσουν, όταν δοθεί άδεια να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια», λέει στο makthes.gr η Ελπίδα Τσίντσιφα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, που αριθμεί περί τα 250 μέλη.

Και προσθέτει: «Έχουν ξεχυθεί γυμναστές και κάνουν παράνομα personal, εντός και εκτός σπιτιών, εξασφαλίζοντας ‘μαύρα’ χρήματα. Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με επιτήδειους, που χωρίς καμία πανεπιστημιακή εκπαίδευση παρέχουν σε πλατφόρμες ή και προσωπικά προφίλ άσκηση και δυστυχώς πείθουν το κόσμο να τους εμπιστευτεί. Δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να περιορίζει την παροχή άσκησης μόνο από τους αρμόδιους φορείς, που είναι τα αδειοδοτημένα γυμναστήρια και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Πολύ πρόσφατα καταφέραμε, σύμφωνα με νέο ΦΕΚ, να επιτραπεί στα γυμναστήρια να παρέχουν διαδικτυακή άσκηση, κάτι που δεν συνέβαινε έως τώρα. Ήδη όμως έχει γίνει πολύ κακό με την ανεξέλεγκτη υπερπροσφορά άσκησης από παράνομους και ερασιτέχνες».

Μέσω του προγράμματος «Διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορούσε την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποκόμισε οφέλη ένα μέρος μόνο των γυμναστηρίων της Θεσσαλονίκης και παρότι τώρα υπάρχει η παροχή του δωρεάν ενοικίου, κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε κατά το προηγούμενο lockdown, όταν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων έπρεπε να καταβάλλουν το 60% του ποσού.

«Ήμασταν κλειστοί και έπρεπε να καταβάλλουμε χρήματα. Πού να τα βρίσκαμε; Οι ρυθμίσεις δεν σταματάνε. Πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, τέλη, λογαριασμούς, χωρίς το παραμικρό έσοδο», λέει η κ. Τσίντσιφα.

«Πάνω απ’ όλα χάνουν η γυμναστική, ο κόσμος, η υγεία. Δεν έχει μπει κανείς στη διαδικασία να σκεφτεί έναν τρόπο, ώστε να λειτουργήσει νόμιμα ο κλάδος, έστω και με περιορισμούς, χωρίς να χαθούν όλα τα προνόμια», καταλήγει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.