Βενέτης: Ο νέος παίκτης στην αγορά πίτσας



Με ταχείς ρυθμούς προετοιμάζεται ο όμιλος Βενέτη για την επόμενη ημέρα στον χώρο της εστίασης. Ο μεγαλομέτοχος, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, και η διοίκηση αυτό το διάστημα επεξεργάζονται το επόμενο concept στο οποίο θα επεκταθεί ο όμιλος, και σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, αυτό θα αφορά στην πίτσα. Σε μία περίοδο που η πλειοψηφία του κλάδου κινείται αμυντικά ή περιμένει μουδιασμένη τις εξελίξεις, στον όμιλο Βενέτη δείχνουν να κινούνται επιθετικά με νέα σήματα και επέκταση σε νέους τομείς.

Όπως είχε ήδη ανακοινώσει η διοίκηση τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το πρώτο Cremeria Veneti στην οδό Τατοΐου στην Κηφισιά που φιλοδοξεί να τοποθετηθεί στην ανερχόμενη αγορά των επώνυμων γαλακτοζαχαροπλαστείων. Στόχος της διοίκησης είναι η νέα αλυσίδα να προσφέρει στον καταναλωτή παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα. Θα λειτουργεί ως γαλακτοπωλείο, ζαχαροπλαστείο και gelateria και θα δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή να παραγγέλνει και να προμηθεύεται προϊόντα που παράγονται εκείνη την στιγμή.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο σήμα, αυτό του Veneti Go, σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr το πρώτο εταιρικό κατάστημα θα προέλθει από την μετατροπή του ήδη υπάρχοντος Βενέτη στην πλατεία Μοναστηρακίου. Το Veneti Go κατατάσσεται στην κατηγορία των αναψυκτηρίων με γρήγορη εξυπηρέτηση που θα προσφέρουν συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων όπως γρήγορα snacks, ροφήματα, ποικιλίες καφέ, φυσικούς χυμούς και σάντουιτς. Μετά από μία δοκιμαστική περίοδο το σήμα θα αναπτυχθεί αποκλειστικά με την μέθοδο του franchising.

Σχετικά με τον χώρο της πίτσας και των ζυμαρικών, η διοίκηση της Βενέτης θεωρεί ότι η έξοδος της Pizza Hut αλλά και άλλων μεμονωμένων σημάτων που έχουν βγει και συνεχίζουν να βγαίνουν από την αγορά, έχει δημιουργήσει ένα κενό όπου θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένας νέος παίκτης. Την υποκατηγορία την έχει αναπτύξει ήδη στα μεγάλα Food Halls της Βενέτης μέσα από δύο σήματα, το Pizza Mia στον χώρο της πίτσας και το pasta2go στα ζυμαρικά. Από τον εμπλουτισμό των δύο κατηγοριών σε ζύμες και γεύσεις εκτιμάται ότι θα προκύψει μία βιώσιμη πρόταση που θα μπορέσει να σταθεί στην αγορά της εστίασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εάν δοθεί το πράσινο φως η νέα αλυσίδα δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνιση της εντός της τρέχουσας χρήσης.

Από το powergame.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.