Κοινοβουλευτική ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και Καστοριάς για την αποζημίωση των καλλιεργητών ελιάς στην Κοζάνη


 

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Αποζημιώσεις καλλιεργητών ελιάς στην Κοζάνη για τον παγετό 2017».

Στην ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων Κοζάνης (2.2.21), γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους καλλιεργητές από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του παγετού που επικράτησε κατά τη χειμερινή περίοδο του 2017.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παραγωγή της συγκεκριμένης χρονιάς ανήλθε στους 13 τόνους ελαιόλαδο και 10 τόνους βρώσιμης ελιάς όταν, την προηγούμενη και την επόμενη χρονιά αντίστοιχα, παρήχθησαν 150 τόνοι ελαιόλαδο και 450 τόνοι βρώσιμης ελιάς.

Οι καλλιεργητές, δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια απάντηση, παρά το γεγονός ότι έκαναν τις δηλώσεις τους τον Μάιο του 2019, διεκδικώντας τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του εύλογου δικαιώματος των καλλιεργητών, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική ζημιά στους ίδιους και την τοπική οικονομία.

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα
Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.