Καταρρέουν οικονομικά τα σχολικά κυλικεία



Για “απόλυτη κατάρρευση του κλάδου των σχολικών κυλικείων” κάνει λόγο το Σωματείο κυλικειαρχών Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, σε ανακοίνωσή του, όπου τονίζει πως η κατάσταση είναι απελπιστική.

Όπως αναφέρουν, “η ελάχιστη αποζημίωση που μας δόθηκε καθώς και η δανεική επιστρεπτέα προκαταβολή δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε τις ασφαλιστικές μας ανάγκες, ούτε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, ούτε τα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών μας. Ουσιαστικά από την περσινή σχολική χρονιά είμαστε καταδικασμένοι με άνοιγμα των επαγγελματικών μας χώρων ελάχιστα, με προμήθειες μας να χαλάνε, με καθόλου έσοδα και μόνο με συσσώρευση των χρεών μας που είναι αδύνατον να πληρώσουμε”.

Αυτό που ζητούν είναι ελαφρύνσεις του κλάδου, ώστε να “μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ανταπεξέλθουν στην επιβίωση κυριολεκτικά των οικογενειών τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Δυστυχώς σήμερα είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε την απόλυτη καταστροφή του κλάδου μας ως απόρροια της Πανδημίας αλλά και των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων μας από την Κυβέρνηση.

Η ελάχιστη αποζημίωση που μας δόθηκε καθώς και η δανεική επιστρεπτέα προκαταβολή δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε τις ασφαλιστικές μας ανάγκες, ούτε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, ούτε τα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών μας. Ουσιαστικά από την περσινή σχολική χρονιά είμαστε καταδικασμένοι με άνοιγμα των επαγγελματικών μας χώρων ελάχιστα, με προμήθειες μας να χαλάνε, με καθόλου έσοδα και μόνο με συσσώρευση των χρεών μας που είναι αδύνατον να πληρώσουμε.

ΑΜΕΣΑ πρέπει η Κυβέρνηση να προβεί σε ελαφρύνσεις του κλάδου ώστε απλά να μείνουμε όρθιοι στα πόδια μας. Καθημερινά επικοινωνούν συνάδελφοι μαζί μας, ζητώντας την βοήθεια μας, ζητώντας λύσεις και ακόμη και στήριξη ψυχολογική στην δεινή θέση που όλοι έχουμε βρεθεί. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!

Τα σχολεία άνοιξαν στην πρωτοβάθμια πριν κάποιες ημέρες και στην δευτεροβάθμια μόλις για μια μόνο εβδομάδα. Οι συνάδελφοι στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πάλι χωρίς δουλειά από την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου με προμήθειες που ακόμη μια φορά θα πετάξουν εφόσον το άνοιγμα και πάλι είναι κάτι εντελώς δυσοίωνο. Αυτό ήταν αρχή της απόλυτης καταστροφής του κλάδου μας, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών και η ενημέρωση είναι πως δυστυχώς λόγω αύξησης των κρουσμάτων (ακόμη μια φορά) πάμε για ακόμη ένα λουκέτο καθολικό σε όλα τα σχολεία με αβέβαιο το πότε και πάλι θα ανοίξουμε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.