Το 40ήμερο μνημόσυνο του πατέρα Αυγουστίνου στη Λευκόβρυση Κοζάνης



Έγινε σήμερα το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον π. Αυγουστίνο στη Λευκόβρυση Κοζάνης, όπου είχε μιλήσει επανειλημμένα ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και όπου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Τα κόλυβα ετοίμασε με ξεχωριστή επιμέλεια και με δική της πρωτοβουλία ενορίτισσα του χωριού. Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Αντώνιος, βούρκωσε αρκετές φορές κατά τη μνημόνευση του ονόματός του π. Αυγουστίνου, “αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου”. Πληροφορηθήκαμε ότι παρόμοια μνημόσυνα έγιναν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Κοζάνης παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου, αλλά και σε άλλους ενοριακούς ναούς της Ι. Μητροπόλεως. Η κ Βαλλεντίνη Μιχαηλίδου μοίρασε στο εκκλησίασμα της Ενορίας Λευκόβρυσης ένα δικό της κείμενο, αφιερωμένο στον μακαριστό π. Αυγουστίνο που έχει ως εξής:

«Εις μνήμην του σεβαστού γέροντός μας π. Αυγουστίνου

Μεγάλο κενό και αβάστακτο πόνο άφησε σε όλους μας ο απροσδόκητος θάνατός σας, σεβαστέ και αγαπημένε γέροντά μας, π. Αυγουστίνε. Τον πόνο μας τον κάνει μεγαλύτερο το γεγονός ότι πέσατε σαν μάρτυρας στον βωμό της αγάπης. Ζούσατε μόνο για να δίνετε και να δίνεσθε. Ποτέ δεν κρατούσατε τίποτε για τον εαυτό σας. Μοιάζατε πολύ με αυτούς που πήρατε απόφαση να ακολουθήσετε. Άκρα ταπείνωση, θυσιαστική αγάπη, ατέλειωτη μακροθυμία.

Σαν αστέρι λάμπατε στην πόλη της Κοζάνης, διότι είσασταν όλος καρπός της θείας χάρης. Απλόχερα σας έδινε ο Θεός τη χάρη Του τη θεία, απλόχερα τη δίνατε κι εσείς και γεμίζατε τις ψυχές μας με χαρά και ευλογία. Σαν άγγελος βρισκόσασταν μπροστά σε κάθε μεγάλο πόνο, και γλυκαίνατε τις ψυχές με τον γλυκύτατό σας θείο λόγο.

Ταπεινή, απλή και αθόρυβη, πατέρα μας, ήταν η έξοδός σας από τη ζωή, όπως αθόρυβα μέσ’ στη ζωή σηκώνατε και τον προσωπικό σταυρό σας. Σαν φάρος φωτεινός θα μας οδηγείτε και από την αιωνιότητα, διότι η ζωή σας όλα σας τα χρόνια ευωδίαζε Χριστό και μόνο Χριστό.

Τώρα που είστε στην αγκαλιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού πρεσβεύετε να ελεεί και ενδυναμώνει τις ψυχές σας. Αμήν. Καλή Ανάσταση».

Βαλεντίνη Μιχαηλίδου

3 σχόλια στο άρθρο “Το 40ήμερο μνημόσυνο του πατέρα Αυγουστίνου στη Λευκόβρυση Κοζάνης

  1. Χίλιες φορές ναυαγός στον ωκεανό του ελέους Σου, παρά καπετάνιος στα έρημα ακρογιάλια του «εγώ μου».

    από το βιβλίο του Γράμματα Αγάπης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.