Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Λιγνάδης – Τι αναφέρει στην επιστολή του



Φωτογραφία: INTIME

Την παραίτησή του από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο Δημήτρης Λιγνάδης, με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από την υπουργό, Λίνα Μενδώνη.

Της παραίτησης του κ. Λιγνάδη προηγήθηκαν δημοσιεύματα με αναφορές στο πρόσωπό του, εμπλέκοντάς τον σε ένα, όπως αναφέρει στην επιστολή του, «τοξικό κλίμα φημών, υπονοουμένων, διαρροών», «χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη επίσημη καταγγελία».

«Αφού οι επιθέσεις έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους, ως πρόσωπο κι όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου», αναφέρει.

Η επιστολή παραίτησής του

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μού υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, για την συνεργασία.

Με τιμή
Δημήτρης Λιγνάδης

Υπενθυμίζεται, ότι αναφερόμενη στα δημοσιεύματα, που ανέφεραν, ότι η ίδια η είχε ζητήσει την παραίτησή του, η κυρία Μενδώνη μίλησε προ ημερών στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Επίσημη καταγγελία, επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper που να αναφέρεται συγκεκριμένο όνομα δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. Κατόπιν αυτού, είναι προφανές ότι όλο αυτό το σενάριο το οποίο στήθηκε χθες, περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί».

«Αν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες από τον οποιονδήποτε», συνέχισε η Λίνα Μενδώνη «τότε οφείλουμε να παρέμβουμε. Όχι όμως σε φήμες. Όχι σε συζητήσεις που γίνονται ατέλειωτα στα social media. Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε ένα πλαίσιο ανθρωποφαγίας, το οποίο δεν στέκει σε κράτος δικαίου».

Με σημείωμά του προς τους δημοσιογράφους και ο κ. Λιγνάδης χαρακτήρισε τις φήμες ψευδείς, ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του. Μέχρι σήμερα, οπότε και υπέβαλε την παραίτησή του.

ΣΥΡΙΖΑ: «Περιμένουμε από την κα Μενδώνη πλήρη ενημέρωση»

«Η κα Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία. Αφού για δύο εβδομάδες η κα Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία, παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση. Περιμένουμε από την κα Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση».

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.