Υπεγράφη σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο για την επίβλεψη της μελέτης Ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης της υψηλής γέφυρας Σερβίων

Στην υπογραφή της σύμβασης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, με την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.».

Σκοπός της συγκεκριμένης σύμβασης είναι η δημοπράτηση και επίβλεψη της μελέτης Ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης –και αναβάθμισης της υψηλής γέφυρας Σερβίων .

Πιο συγκεκριμένα ο Τεχνικός Σύμβουλός θα έχει ως αντικείμενο:

α) Την αναγνώριση των στοιχείων της Γέφυρας που χρήζουν επισκευής και συντήρησης, τον έλεγχο της κατάστασης του φορέα της γέφυρας, των βάθρων στήριξης, κ.λπ., ώστε να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τον τρόπο που θα προσεγγιστεί το φυσικό αντικείμενο της μελέτης ελέγχου στατικής επάρκειας και συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

β) Τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης της Μελέτης ελέγχου στατικής επάρκειας και συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, με περιγραφή όλων των απαραίτητων σταδίων και των αντίστοιχων παραδοτέων, όπως επίσης και των τευχών ΣΑΥ– ΦΑΥ. Παράλληλα, θα φροντίζει ότι άλλο πιθανό θέμα προκύψει προκειμένου να δημοπρατηθεί η μελέτη. Τέλος, θα συγκεντρώνει όποια στοιχεία απαιτούνται για την καταχώρηση της γέφυρας στο υπό σύσταση «Μητρώο Γεφυρών» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

γ) Την επίβλεψη της μελέτης, αφού αυτή δημοπρατηθεί και προκύψει Ανάδοχος-μελετητής με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας και την εισήγηση για την έκδοση αποφάσεων έγκρισης των αντίστοιχων σταδίων. Επιπλέον, θα ασχολείται με την έκδοση, ενημέρωση ή επικαιροποίηση κάθε απαιτούμενης άδειας από διάφορους φορείς, θα φροντίζει για την ολοκλήρωση και την παράδοση στην Υπηρεσία της συνταχθείσας μελέτης.

Το έργο, με προϋπολογισμό 36.952,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 571.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υπεγράφη σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο για την επίβλεψη της μελέτης Ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης της υψηλής γέφυρας Σερβίων

 1. Καντε κατι γρηγορα βρε παιδια,να συγχωρεθουν τ’αποθαμενα σας!!
  μ’ συτον που μπλεξαμε δεν θα μεινει ne ξενοδοχειο ne γιοφύρι ορθιο!!
  δεν ζει και η Βασιλειαδου να τον ξεματιασει!!
  απο τοτε που τον αφορισε ο Δόν Χικαράμ,ο αρχισαμανος,δεν εμεινε τιποτα όρθιο!!
  απο λιμο σε λοιμο,απο σεισμο και καταποντισμο ….παμε ” σουμπιτοι”
  μεχρι να φυγει θα μεταλλαχθουμε ολοι ..και η κοκκινοσκουφίτσα θα ερωτευθει παρά- φορα τον λυκο….ελεος….φτανει….δεν θελουμε αλλη προσ- τασία..πήρα- με πήρα- με
  ” σημασία δεν έχει με ποιόν βρίσκεσαι…..αλλά με ποιόν χάνεσαι”
  Ανώνυμος!!!!!
  ne= ουτε στην τουρκικη!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.